Skocz do zawartości
NEO_ONE

Dwie Karty Sieciowe Na Jednym Kompie

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam kompa ze stalym laczem (radiowka) Podlaczylem drugiego kompa i wszystko dziala ok (siec) Niestety internetu na drugim komputerze nadal nie mam :( po prostu nie moge udostepnic neta. Nie wiem czy administrator zablokowal czy ja robie cos zle. Jesli mozecie mi pomoc to bede bardzo wdzieczny. Na dwoch komputerach mam WinXP Pro SP2.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na drugim komputerze musisz ustawić we właściowościach tcp/ip bramę domyślną i preferowany dns numer taki jaki masz ip na drugiej karcie sieciowej w pierwszym komputerze.

Oczywiście musisz udostępnić połączenie internetowe na tej karcie przez którą się łączysz z internetem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz ustawiałem przez kreatora sieć to później i tak musiałem przestawić pare rzeczy bo coś poprzestawiał a i tak nie chciało dobrze chodzić.

Ja wole ustawić wszystko ręcznie bo później wiem co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawilem wszytsko dobrze tzn. brame domyslna(Ip drugiego kompa), DNS, udostepnilem polaczenie na tej karcie z ktorej lacze sie z netem i nic wtedy to juz wogole nie mam netu?

Kreatora takze probowalem. Wydaje mi sie ze wina lezy po stronie administratora moze da sie to w jakis sposob obejsc nie mam zamiaru placic drugiego abonamentu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi