NEO_ONE Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Posiadam kompa ze stalym laczem (radiowka) Podlaczylem drugiego kompa i wszystko dziala ok (siec) Niestety internetu na drugim komputerze nadal nie mam :( po prostu nie moge udostepnic neta. Nie wiem czy administrator zablokowal czy ja robie cos zle. Jesli mozecie mi pomoc to bede bardzo wdzieczny. Na dwoch komputerach mam WinXP Pro SP2. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumpkin Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Na drugim komputerze musisz ustawić we właściowościach tcp/ip bramę domyślną i preferowany dns numer taki jaki masz ip na drugiej karcie sieciowej w pierwszym komputerze. Oczywiście musisz udostępnić połączenie internetowe na tej karcie przez którą się łączysz z internetem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 ... a nie prościej użyć kreatora konfiguracji sieci?? tam jest wszystko jasno i po polsku napisane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumpkin Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Raz ustawiałem przez kreatora sieć to później i tak musiałem przestawić pare rzeczy bo coś poprzestawiał a i tak nie chciało dobrze chodzić. Ja wole ustawić wszystko ręcznie bo później wiem co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO_ONE Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Ustawilem wszytsko dobrze tzn. brame domyslna(Ip drugiego kompa), DNS, udostepnilem polaczenie na tej karcie z ktorej lacze sie z netem i nic wtedy to juz wogole nie mam netu? Kreatora takze probowalem. Wydaje mi sie ze wina lezy po stronie administratora moze da sie to w jakis sposob obejsc nie mam zamiaru placic drugiego abonamentu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO_ONE Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Dzieki wielkie za pomoc dziala ale dlaczego to sam nie wiem widocznie cos zle ustawilem ale cale szczescie teraz jest ok :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...