Goofy Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Mam problem ze startem Windows XP, dokładnie z czasem jego startu ponad 2 minuty nie wliczając procedur Bios’u. Zgodnie z tym, co wyświetlił program BootVis winne temu jest Logon+Service. Z wykresów da się odczytać ( z CPU Usage ), że moduł hal.dll ładuje się 55 sekund a ntoskrln.exe 37 reszta w granicach 1-2 sekund. Zaznaczam, że dysk mam zdefragmentowany, DMA włączone i zainstalowanego SP1. Więc co może być przyczyną tak długiego startu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Problem jest banalnie latwy: skasuj "hal.dll" i "ntoskrln.exe" :D:D:D:D:D To oczywiscie tylko zart, wiec sie nie denerwuj ... Ja, osobiscie, przeinstalowalbym windowsa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 System ma 2 tygodnie więc nie będę instalował :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vedmin Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Zalatw se programik BootVis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Zalatw se programik BootVis.Przecież napisał, że ma BootVis'a ;) Oczywiście próbowałeś tym BV optymalizować system? Co trwa najdłużej według Ciebie, ładowanie przed logowaniem czy po? Jeśli po to sprawdź programy w autostarcie, jeśli przed to musisz pogrzebać w ustawieniach usług (1/4 jest niepotrzebna). Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Logowanie mam wylączone (nie podalem hasła) a co tra najdłużej to pojęcia nie mam usługi staram się wyłączć ale to nic nie daje. Ten długi okres to czas jak system wyświetla ekranik "Trwa uruchamienie systemu windows". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 1. odpal msconfig i ustaw uruchamianie diagnostyczne - wtedy zobacz jak szybko sie odpali. 2. czy masz sieciówkę - spróbuj wyłączyć 3. jest soft, który nie jest kompatybilny z daną windą a jednak winda wchodzi - pamiętam winfax pod w2k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 mozesz jeszcze odpalic sobie liste uslug w narzedziach administracyjnych , zobaczyc ktore maja status uruchamiania 'automatyczny' i niepotrzebne powylaczac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Masz karte sieciowal w kompie? Jak tak to WinXP moze szuka DHCP serwera po IP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Nie posiadam karty asieciowej a usługi mam albo wyłączone albo na ręczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...