dondexterro Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 (edytowane) mam rodzielke 1024x768 i gdy na nowym systemie z kde odpalilem sobie firefoxa, okazalo sie ze czcionki menu sa strasznie male. ustawienia w zentrum sterowania co do czcionek ok, a zmiana ich nie zmienia czcionek w firefoxie /te na stronie tak, ale nie w menu/. doszukalem sie opcji rodzielczosc systemowa i ustawilem na 96dpi. teraz jest calkiem ok. problem rozwiazany, to samo zrobilem w thunderbirdzie. problem jednak znow sie pojawil gdy odpalilem sobie museeq badz nicotine, tam juz nie ma takiej opcji by zwiekszyc czcionke, a ciagle ctrl-alt-+ i ctrl-alt-- jest meczace. to musi byc gdzies skonfigurowane, ale nie mam pojecia jak cos takiego znalezc. moze ktos z Was wie? dopisane: aha, nie wiem czy to cos zmienia, ale mam kde 3.3.2 z gentoo. za pierwszym razem jak instalowalem gentoo nie mialem z tym problemow. Edytowane 16 Marca 2005 przez dondexterro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...