Jacek-Placek Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 czy da się zmienić mnożnik w płycie Gigabyte GA-8IPE1000-G ? na płycie mam ustawione x 16 czy to jest na stałe, czy można go zmienić (zmiejszyć ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 czy da się zmienić mnożnik w płycie Gigabyte GA-8IPE1000-G ? na płycie mam ustawione x 16 czy to jest na stałe, czy można go zmienić (zmiejszyć ) ? 1333871[/snapback] jesli masz procka w wersji inzynierskiej to jest taka mozliwosc, inaczej sie nie da ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 --- jest to kwestia procesora nie mobo z reguly procesory intela maja zablokowane mnozniki (od czasow celerona mendocino), czasem zdazaja sie proce ktore nie maja zablokowanego mnoznika (ale to sie zdaza naprawde nieczesto) takze: jesli tylko procesor niema zablokowanego mnoznika to plyta glowan bedzie w stanie go przestawic ps. wyjatkiem od tej roguly sa procesory mobilne, ale jak widze to nie w tym przypadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 jacek placek sorki za glupie pytanie ale jak sie nazywa opcja zmiany fsb w biosie tej płyty bo nieumie sie połapac:/ chodzi o cpu host frequency ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 w Biosie w dziale Frequency/Voltage Control jest funkcja CPU Host Clock Control, zmień ją na Enable. Potem poniżej możesz sobie zmienić FSB od 100 do 350. Dziś bawiłem sie trochę i rozkręciłem 3,2 do 4 Ghz (250x16) ale 3d mark mi nie poszedł. PS Dzięki za odpowiedz o mnoznikach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...