CaLi Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Witam, Mam problem i wale do was :) Krecilem szyna fsb az wreszcie bios mi wywalil cos takiego " searching image bios for hdd..." czy cos podobnego wiadomo o co chodzi... Poczytalem jak nagrac nowy bios, ale mam problem bo sciagam bios ze strony producenta i dostaje takie pliczki: -FLASH879.exe -autoexec.exe ( flash879 8i865pg.f3 /py) (/py to juz sam dodalem) -8i865pg.f3 i zadnego xxx.BIN :/ zrobilem dyskietke startowa programikiem drdflash.exe i podmienilem autoexeca (na tego z /py) i dogralem jeszcze te 2 pliczki (8i865pg.f3, FLASH879.exe). Innych plikow na stronie producenta nie ma. Mam obawy bo to jest niby do "Q-Flasha" i nie wiem czy ryzykowac i to wgrywac:( Moze jakies rady, porady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Wgrywac, skoro uszkodziles bios to nic innego Ci nie pozostaje. 8i865pg.f3 <- to jest wlasnie plik bin, mozesz mu zmienic nazwe na 8i865pg.bin i dopisac do autoexec'a. Ale z plytami gigabyte jest czesto problem z odzyskaniem biosu, niby dziala, a jednak nie da sie wgrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaLi Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Ok uporalem sie. Napisze jak to moze komus sie kiedys przyda bo widzielm ze juz kilka osob mialo taki problem :) Usunalem ta userke nie w sposob " na dyskietke" bo tak nie chcial jej czytac:/ Usunalem w ten sposob (juz drugi raz mialem ten problem) ze wlaczylem kompa zbey sobie pochodzil przez godiznke a poznije wylaczylem wyjalem bateryjke na 2 minuty i clr cmos i poszedl.... bez chodzenia przez godzinke ten numer nie wychodzil.... a i komunikat byl "scanning BIOS Image in Hard Drive... " i nic dalej Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...