Pusher Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Witam mam taki problem: Jestem szczesliwym posiadaczem Duron 800 Plyta K7S5A v.1.0 (Najnowszy bios) Windows XP (SP2) Na dwuch kosciach 128 SDRAMM (256 w sumie :P) Magistarala jest ustawiona na 100/100 jak zmienie na inna konfiguracje wogóle nie startuje ale czytalem ze to normalne przy tej konfiguracji sprzetu .Komp chodzi bez zazutu.Ale kiedy wkładam zakupiona kość 512 DDR (266) po odpaleniu kompa (Niezglasza zadnych bledow, wykrywa 512 jak powinien) dochodzi do mometu pojawienia sie loga windows xp ciemny ekran przez chwilke myszka i Komputer sie restartuje ;(. Przy prubie instalacji systemu na tej kosci jest lipa pisze zeby sprawdzic nowo zainstalowany sprzet w komputeze po jakim czasie trwania instalki.Co zrobic zeby to dzialalo :). Jeszcze sprubuje Win 98 czy pujdzie ale wolalbym XP. prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Nie można używać razem pamięci DDR i SDRAM, albo jedne albo drugie. Info o tym powinno być wydrukowane na laminacie i/lub wyraźnie zaznaczone w instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Sprawdz pamieci memtestem moze kupiles zepsute albo poprostu twoja plytach ich nie "lubi". ECS sa bardzo wybredne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pusher Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 W ŻYCIU BY MI NIE PRZYSZLO DO GŁOWY ŻEBY WKLADAĆ NARAZ SDRAM DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...