jAro_PL Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Witam. Mam taki upierdliwy problem z hdd ,nie widzi po wlaczeniu kompa. Auto-detecting pri master: not detected (to samo z reszta napedow) A potem jak idzie dalej mam tak: boot failure reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device press any key when ready dysk samsung sp0812n plyta msi kt6delta Czy do dysk walniety jakis czy jakies kabelki felerne bo to 3 raz jest (pierwszy raz mialem jak wentyl montowalem a do hdd nawet sie nie dotykalem najwyzej do kabli sie dotknolem) a zaczyna byc wkurzajace jak do kompa dotknac sie nie moge bo zara dyskow nie bedzie widziec :-| aha... zworkami juz sie bawilem przekladalem stary dysk tez podlaczalem wypinalem reszte dyskow i dalej nic nie wykrywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 to na każdym dysku tak się dzieje czy tylko na jednym ?? komp podkręcony co w nim masz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jAro_PL Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 komp nie podkrecony. jak juz mam ten blad to nawet jak inny dysk podlaczam to nic nie daje ale nie pamietam zeby jakos na starym dysq (tez samsunga) mial takie akcje ze dotknac i od razu nie widzi dyskow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo128 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 po pierwsze sprawdz na innym kablu najlepiej nie na 100 ce po drugie podlacz do ide 2 po trzecie zobacz czy nie masz powylamywanych bolcow od dysku czy sie nie odlutowaly od plytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jAro_PL Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 no coz... bawilem sie zmienialem to na ide 2 to na ide 1 inny kabelek i wychodzi ze mam uszkodzony kabelek od cdromow i jak tylko jakis podlaczam to od razu mi sie spowrotem nie chce winda zaladowac. dzieki pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...