tomaszek197 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Witam Kupiłem 2 karty d-linka dwl-122, połączyłem pc-ta z nootbookiem, niby wszystko ok, ale jak wychodze do dalszego pomieszczenia tracę sygnał. Mało tego korzystając w tym samym pomieszczeniu z netu mozna korzystac na laptopie ale chcac np. skopiować film z pc-ta jest transfer ok. 500-600Kb/s który spada po około 5 min. do 10-20 Kb/s i wtedy nie ma szans na skopiowanie pliku. Zastanawiam sie nad kupnem access pointa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45370697 Lecz czy wtedy mogę do niego podłączyc do niego moja siec osiedlową LAN (rj45) dalej do pc-ta kablem i dalej za pomocą dwl-122 z laptopem...? Podobno zasieg w mieszkaniu jest do 100 m, czy korzystaliscie z takich rozwiązań? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Pewno, ze spada, bo masz zapewne standardowe wbudowane antenki, ktore mozna sobie wsadzic gdzies. Przejdziesz przez 2 sciany, albo 1 gruba i juz po sygnale. Poza tym tryb pracy Ad-Hoc (czyli bez AP) to tryb raczej nie polecany i te spadki predkosci moga byc tym latwo spowodowane. Co do drugiej czesci - to oczywiscie, ze mozesz podlaczyc siec przez RJ45. Ten AP ma 4xRJ45 czyli nawet switcha nie trzeba stosowac. A laptop bedzie chetnie korzystal z bezprzewodowego polaczania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...