MajkiOL Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Mam taki problem postawiłem router D-Linka 504T na neostradzie i spiełem 4 kompy. Problem jest w tym ze kazdy z urzytkownikow chce korzystac z polaczenia p2p. Z tego co wiem przekierowanie portow mozna zrobic tylko dla jednego IP(konkretny port mozna połaczyc tylko z jednym IP) i tak np korzystaja z EMULE jeden tylko urzytkownik ma status HIGH ID a pozostali LOW ID co jak wiadomo ma durzy wplyw na szybkosc pobierania plikow z sieci. Moje pytanie jest takie czy mozna cos zrobic aby nie przekierowywac podry dla konkretnego IP a udostepnic porty na ktorych pracuje EMULE w taki sposob aby wszyscy urzytkownicy mogli urzywac HIGH ID? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elKuba Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) z tego co wiem, to eMule może działać na różnych portach (TCP=UDP+10). Ustalcie czyj program na jakich portach ma działć i odpowiednie porty przekierujcie na konkretne maszyny. Edytowane 20 Marca 2005 przez elKuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkiOL Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Dzieki za podpowiedz faktycznie mułek chodzi tez na innych portach. Ale teraz kolejne pytanie co zrobic z innymi programamami ktore chodza na okreslonym porcie na GG na 1550. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...