Davem Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Mam plyte jak w podpisie i w biosie mam taka opcje jak abs II z tego co wyczytalem pokazuje ona temp mierzona przez czujnik w procku ale dziwne jest to ze ta plyta ma czujnik pod prockiem ktory pokazuje temp 40c a ABS II pokazuje 56c Jest ktos zorientowany ktora temp uwazac za prawidlowa bo wydaje mi sie ze ten ABS za wysoka podaje (temp mierzona przy otwartej budzie cooler to jakis tytan 5000rpm) Przy spodzie radiatora temp na pewno nie ma 56c (mierzone dotykiem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) ABS II to jest temperatura rdzenia procka. Z tym, że.... :) U siebie mam w tej chwili z czujnika pod procem - 48 a na ABS II - 68. Mam Solteka 75drv5 i według mnie te odczyty ABS II to lipa. Pod max obciążeniem mam NIBY pod prockiem 53 - a ABS II - 85. Radiator na dotyk jest zwyczajnie ciepły, bez rewelacji, więc niemożliwe, że w rdzeniu jest taka temp. Napisz jak u ciebie z tą temperaturą podczas obciążenia bo ciekawy jestem do ilu ci podchodzi. :) I jakie masz chłodzenie. Edytowane 21 Marca 2005 przez PJ2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 ABS II to jest temperatura rdzenia procka. Z tym, że.... :) U siebie mam w tej chwili z czujnika pod procem - 48 a na ABS II - 68. Mam Solteka 75drv5 i według mnie te odczyty ABS II to lipa. Pod max obciążeniem mam NIBY pod prockiem 53 - a ABS II - 85. Radiator na dotyk jest zwyczajnie ciepły, bez rewelacji, więc niemożliwe, że w rdzeniu jest taka temp. Napisz jak u ciebie z tą temperaturą podczas obciążenia bo ciekawy jestem do ilu ci podchodzi. :) I jakie masz chłodzenie. 1340084[/snapback] Pamietam ze kiedys mialem 75 stopni teraz jak to pisze to mam 52 idle a na czujniku 35 tylko ze mam 20 c w domu(otwarta buda) na dotyk na pewno nie ma 60 !!! jak chwile przytrzymam to radiator jest w temperaturze mojego palca :) a moje chlodzenie to radiator i wentyl titan 80x80 5000 rpm alu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 zapewne jest to temperatura podawana z dody procesora, a wiec mimo iz pokazuje ze masz 60C, to radiator nie rozgrzeje sie az tak, bo ta temperatura "panuje" wewnatrz cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 zapewne jest to temperatura podawana z dody procesora, a wiec mimo iz pokazuje ze masz 60C, to radiator nie rozgrzeje sie az tak, bo ta temperatura "panuje" wewnatrz cpu.Ok. Ale jak dajmy na to u mnie pokazuje 90 *C to raczej radiator powinien być lekko gorący, a tak nie jest. @ Davem - a jak obciążasz procka to temperatura ABS II rośnie ci liniowo, czy masz może jakieś dziwne, nagłe skoki o 10-12 stopni w górę w niecałą sekundę? :) Bo u mnie takowy bajer występuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Ok. Ale jak dajmy na to u mnie pokazuje 90 *C to raczej radiator powinien być lekko gorący, a tak nie jest. @ Davem - a jak obciążasz procka to temperatura ABS II rośnie ci liniowo, czy masz może jakieś dziwne, nagłe skoki o 10-12 stopni w górę w niecałą sekundę? :) Bo u mnie takowy bajer występuje... 1341233[/snapback] Raczej nie jak zapuscilem primea to po 10 min mialem z 40/43 a z ABS 59/64 Ale na poczatku przez 3 sekundy rosnal z kazda sekunda o 1 stopien a potem to juz sie tak trzymal mniej wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...