Skocz do zawartości
Lozin

Jaki Hd Jaka Nagrywarka Dvd/rw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar kupic to co w temacie! Doradzcie co dobre, co sie sprawdza i warto to miec!

Myślałem o:

Seagate 120GB UDMA100 7200 Obr. 8MB

Maxtor 120GB 8MB 6Y120P0 DMPlus9

Toshiba SD-R5372 DVD R/RW +/- OEM

LiteOn DVD R/RW +/- SOHW1653S OEM

HD 120gb lub więcej!!

Edytowane przez Lozin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu DM 10??

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4d41...f36593132305030

rózni sie czymś??

a co z Toshiba SD-R5372 DVD R/RW +/- OEM ??

mam litka CDRW i sprawuje sie bardzo dobrze z ten LiteOn DVD R/RW +/- SOHW1653S OEM ma najlepsze notowania na www.cdrinfo.pl

Edytowane przez Lozin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DM 10 dlatego ze to jest nowszy model, jest szybszy, nie świszczy i ma NCQ

co do toshiby to niemam zdania, miałem kiedyś combo, świetnie czytało ale z zapisem gorzej było, a co do liteona to nie są najwyższe notowania tylko jak dobrze zobaczysz to największa liczba urzytkowników ma liteony, acha i nie porównuj cdrw do dvdrw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o ten HD??

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4d41...f36423132305030

Jesli to ten to niestety troche za drogi!I nie moge nigdzie zlaleśc w nazwie tego NCQ:/Mozesz podac linka do jakiegos sklepu?No to jeśli najwiecej ludzi ma lite-ony to chyba nie sa takie złe?:-) Ale w takim razie co polecasz jaki konkretnie model??

Edytowane przez Lozin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o ten HD??

1339493[/snapback]

http://www.maxtor.com/portal/site/Maxtor/m...ctview=Features

cena 305 no chyba 5 zlote to jeszcze sie miesci w rozsądnych granicach

a jezeli chodzi o palniki dvd to:

http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2788

lub jak gdzies spotkasz to pioneer 108d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1339718[/snapback]

Wiesz ale na tej stronce nic nie pisze o tym ze ten HD ma FCQ:/ Szukałem wszędzie tego HD który mi polecasz i nigdzie nie moge go znaleść są DM10 z FCQ ale najmniejsze 160GB.

Edytowane przez Lozin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ale na tej stronce nic nie pisze o tym ze ten HD ma FCQ:/ Szukałem wszędzie tego HD który mi polecasz i nigdzie nie moge go znaleść są DM10 z FCQ ale najmniejsze 160GB.

1342275[/snapback]

NCQ jak dobrze pamietam dotyczy tylko Serial ATA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NCQ jak dobrze pamietam dotyczy tylko Serial ATA

1342390[/snapback]

tak i jeszcze kontroler dyskow musi to oblugiwac, bo jak nie to nici.

Jezeli chodzi o nagrywarke to polecam TDK mam 2 modele, jeden 4x i jeden 8x oba jednakowo ciche :wink: i jednakowo dobrze dzialaja :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha no więc co kupić?

Maxtor 120GB 8MB 6Y120P0 DMPlus9 czy Maxtor 120GB 8MB 6B120P0 DM10???Warto płacić te 20 zł więcej???Co do Nagrywarki to kusi mnie teraz Lite-On SOHW-1673S albo Lg DVD Recorder GSA-4163B BOX Co o Tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiscie walnalem sie, niedoczytalem, ncq dotyczy serial ata, ale i tak dm10 jest szybszy od dm9, pozatym dm 9 sa glosniejsze i cieplejsze, co do nagrywarki to niewiem po co pytasz jak i tak przez cały czas obstawiasz to najwieksze goowno zwane liteon, co mnie dziwi, dziwi mnie po co wogóle ludzie to kupuja, przeciez widac kupe wątków z samymi problemami etc. i dalej.... Przeciez sa inne firmy o niebo lepsze i w podobnych cenach, ale to juz chyba szkoda słów

acha, ten lg podobno całkiem całkiem jest, ale w tej cenie masz juz pionera 108

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No różnie ludzie mowia!Ty mowisz ze Liteon jest szajs a ja rozmawialem z ludzmi ktorzy mowia ze To najlepsze nagrywarki!Mysle ze kazdy ma swoje zdanie!Ja zadnego z nich nie podwazam ale zbieram cenne dlamnie informacjie z wypowiedzi innych!Slyszalem tez ze BENQ jest dobra podobno jako jedyna ma soczewke ze szkla a reszta ma z plastiku ktory z czasem matowieje!Co ten pionier 108 ma w sobie takiego dobrego?Kopiuje wsystkie zabezpieczenia?Odczytuje i wypala wszystkie plytki dostepne na rynku?I wszystkie ich rodzaje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jdnak zdecyduje sie na tego LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4163B zaóważyłem ze obsługuje najwięcej formatów np: DVD RAM ale prosze o dalsze komentarze!Dzis musze sie zdecydowac wiec pozostalo zaledwie pare godzin:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki, skoro idziesz coraz wyzej i wyzej to zastanów sie nad pionerem 109 albop nawet A09 (jak spotkasz) ewentualnie jak znajdziesz w dobrej cenie to TDK 1616N (według mnie najlepsza nagrywarka, dlatego ja kupilem i sie nie zawiodlem)

co do Benq to podobno jest dobry ale strasznie ciezko go dostac, poza tym według mnie to jest niesprawdzona firma i niewiadomo jak to sie bedzie zachowywac po powiedzmy roku eksploatacji, niemniej jednak naczytałem sie na jego temat mase dobrych opinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko juz mam zakupione i jestem w 100% zadowolony!!Dzięki wszystkim za dobre rady!Polecam ten sprzęt!Kompa teraz prawie wogule nie słysze!Został tylko ten mały wirujący szajs na płycie do wymiany ale jeszcze niewiem co włozyć:-)Płytki DVD wypalam bez problemu!HD chodzi szybko i nawet nie tak głośno jak sie spodziewałem:-)Pentagram chodzi cicho i tak jak na pożądny coller przystało!Aha CPU chodzi tearaz stabilnie na 9x222 przy pamięciach na CL 2 więc jest super :D

Edytowane przez Lozin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi