Skocz do zawartości
turzol

Win Fox

Rekomendowane odpowiedzi

mialem kiedys GF2mx leadteka i z powodzeniem uzywalem winfoxa.jak dla mnie ten program byl naprawde zajebisty - uzywalem go tylko jako narzedzia overclockerskiego ale monitoring chyba tez sie sprawdza (mnie to po prostu nie interesowalo).

Generalnie polecam

pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstalowanie winfoxa to prawie obowiazek

oczywiscie bez niego tesh bedzie dzialac

ale dostajesz sporo (kilaka) dodatkowych zakladek do ustawiem pokazuje np jakie masz dokladne zegary

co do uzywania Overclocking Speed Runer to jak dla mnie jest niedopracowany potrafi zmieciac czestotliowsci ale np przy przejsciu z 166MHz na ramkach na 260 MHz byl zwis a NVMAX spoko kreci

nie polecam riva tuner wogole jakos mi nie pasuje wspomniany nvmax spoxik wszystko piknie czytelnie i dziala

co do monitoringu to tesh zajebioza dziala

nawet poo modzie napiecia pokazal zmiane

mierzy temp we wnetrzu ukladu oraz na zewnetrzym czyjniku qtry jest pod radiatorem win fox ma jeszcze od holery funkcji qtorych nie sposob wszystkich opisac pomocne sa tesh diody na karcie qtore sygnalizuja agp4x oraz ewentualnie jakis blad karty

to tyle o tym zainstaluj ja mam winfox II

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem tego WinFoxa ver.II i niestety opcja Hardware Monitoring jest nieaktywna...:((( Nie da sie do nie wejsc..

Czy to znaczy ze moze mojej grafy nie obslugiwac? Moze cos trzeba doinstalowac. 

BTW Stery Det.40.41 Beta

no to dziwne a jaki masz system mi na kazdych detkach normalnie spox chodzi temperaturke sobie ogladam i napiecia predkosci wiatraka itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh ludki :) Co tu maja sterowniki do gadania??? Poprostu ta karta nie ma czujnikow temperatury/prekosci wiatraczka/itd :) Jak nie wierzysz to sobie zdejm radiator z GPU i zobaczysz ze nie ma tam zadnego czujnika, a wiatraczek jest podlaczony 2 kabelkami wiec o czujniku tez nie moze byc mowy... Tylko drozsze wersje kart maja monitoring (grzybu: kiedys twoja karta tez nalezala do drozszych :D )

To tyle. Ale ogolnie warto zainstalowac ten programik 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi