Gość Kyniek Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) Więc już wiem że płun UV można mieszać ze spirytem - teraz pytanie czy z Copalem też?? :/ wiem że na stronie producenta jest napisane że Hmmmm raczej nie zalecają.... ale może... Do Mechlika - proponuje ci wpisać w "szukaj" frazę "UV Copal" - nic nie znajdziesz - sam założyłem jeden topic ale uzyskałem odpowiedź tylko że UV ktoś stosował ze spirytem.... Problem takie że fraza UV jest za krótka więc z wyszukiwania lipa a mnie przedewszystkim interesują najnowasze doświadczenia ludzi a nie grzebanie :/ Edytowane 20 Marca 2005 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 kyniek wiesz ze to chyba twoj 5 topic na temat tego co wlejesz do ukladu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Tak ale na 5 topiców wypowiedział się jeden człowiek który stosował Płyn UV i spiryt - trochę mało... więc teraz poszukuje kogoś kto stosował UV i Copala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 a jak sie nikt nie odezwie to zalozysz 6? bez jaj mozna pisac w starych topicach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Nie - ale tytuł jest na tyle sugestywny że zakładam że jak nikt sesnsownie się nie wypowie to że nikt nie stosował... i oleję Copal'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaWCi0 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) Ja mam taką propozycje: Jesli nie masz w ukladzie jakiejs mieszanki miedzi i aluminium (lub podobne), to daj tylko destylke+UV - ja tak mam od miesiaca i nic sie narazie nie dzieje. Jesli natomiast masz jakies metale, ktore mogą sie wzajemnie "nielubic" :-P to nie rozumiem co masz do stracenia... daj najpierw UV, potem dolej Copala i zobaczysz co sie bedzie dzialo... jedyne czego mozesz pozniej zalowac, to kilka kropel UV (w przypadku, gdyby np. woda przybrała "sraczkowaty" kolor). Zaufaj mi. Mieszanka UV+Copal nie spowoduje zatarcia pompki, przepalenia węży itp. (chyba :lol: ) Do odważnych świat należy :wink: Pozdrawiam Edytowane 21 Marca 2005 przez PaWCi0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Hi Ja stosuje UV (d-lite + copal) zreszta jakis czas temu wlasnie sam pytalem o to bo u mnie z Copalem praktycznie to nieswieci wogole... Znaczy w calym obiegu mam z 5 L wody + 1 buteleczka Uv i marny efekt wiec jak mi nikt nic konkretnego nie doradzil zrobilem jakies 2 mc temu taki tescik : do rurki (10/12) ok 20cm wlalem 5 kropli plynu UV , 3/4 destylki i z 10 kropli Copala a druga taka sama rureczke byla z sama destylka i UV Obydwie pieknie swieca wiec Copal niewplywa w rzaden ujemny sposob na swiecenie tylko Plyn Uv musi byc w wiekszych proporcjach niz podaje to producent A moze mialem jakis przeterminowany:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Może trochę pomogę... Zbiornik zaraz po zalaniu układu demineralką węże cristallo zaraz po zalaniu Dolałem 20ml Copalu, pół nakrętki Algo i po dwóch miesiącach... Osad w wężach Zbiornik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 No ładnie! Jadnak zdecydowałem sie na mieszankę - Texaco Antifreeze + Deminaralka + UV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...