nogree Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Karta i głośniki jak w temacie. Przekopałem sie przez forum w poszukiwaniu rozwiązania i nic nie znalazłem (pewnie źle szukam). Posiadam sterowniki kx, windows zaczął mi wykrywać surround 5.1 (przedtem pokazywał kwadrofonie po każdym restarcie kompa), ale tester kx nawet nie wykrywa mi centralnego i woofera. W pomocy przy testach znalazłem że jeżeli zestaw jest 5.1, to powinny byc widoczne ikonki center i woof. Chciałbym odpalić (w jakikolwiek sposób) głośnik centralny. Acha, przy odtwarzaniu dvd centralny też milczy. Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 he he na obecnie posiadanej płycie pod AMD mój niegdys 5 kanałowy lajw,zamienił się w lajwa 4 kanałowego...a na intelu działało,sprawdż czy działa pomarańczowe wyjście..jeśli nie trzeba jak ja robic sobie ręczny routing dla dsp by słyszeć przód i sub zakodowany np.:w filmach z AC3.ale to i tak da tylko schemat 4.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogree Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Co do pomarańczowego wejścia miałeś racje: kompletnie nie działa. Jeżeli chodzi o ten routing to nie mam pojęcia na jakiej zasadzie miałbym to zrobić (zielony jeszcze jestem, jeśli chodzi o przeróbki sprzętu komputerowego) Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 System jest taki:jeśli chcesz słuchać 4 oddzielnie kanałów,to nic nie stoi na przeszkodzie,środkowy można mechanicznie uzyskać łącząc R i L,,ale w filmach z AC3,nie będzie środkowego,niestety systemu 5 głośników nie da się uzyskać z których płynąłby dźwięk ze źródeł dyskretnych ,trzeba zbudowac konfig łączący 2 przednie kanały i sub+center i mechanicznie środek uzyskać,.Ja korzystam z 4.1 na konfigu własnej produkcji,i ten system działa.Ogólnie proponuję sprawdzić jak ta karta działa pod intelem,lub wymienic na Audigy 2 zs,tam nie powinno być problemów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogree Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Pozostaje mi tylko zbierać kasę na audigy i cieszyć się że pozostałe kanały działają. BTW nie wiem czy kupie cokolwiek jeszcze na allegro... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 to zapewne nie problem karty tylko tych dziwnych :kijem: płyt pod amd,mi ów sb działał na płycie ze slotem 1,jako 5.1 a teraz na nforce2,czy nawet na km 400,tylko 4.0 ale na kt 266 szła normalnie.Ogólnie z Intelem sprzęt jest pewniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...