Skocz do zawartości
nogree

Sb Live 5.1 Digital I Inspire P5800

Rekomendowane odpowiedzi

Karta i głośniki jak w temacie. Przekopałem sie przez forum w poszukiwaniu rozwiązania i nic nie znalazłem (pewnie źle szukam). Posiadam sterowniki kx, windows zaczął mi wykrywać surround 5.1 (przedtem pokazywał kwadrofonie po każdym restarcie kompa), ale tester kx nawet nie wykrywa mi centralnego i woofera. W pomocy przy testach znalazłem że jeżeli zestaw jest 5.1, to powinny byc widoczne ikonki center i woof. Chciałbym odpalić (w jakikolwiek sposób) głośnik centralny. Acha, przy odtwarzaniu dvd centralny też milczy. Prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he na obecnie posiadanej płycie pod AMD mój niegdys 5 kanałowy lajw,zamienił się w lajwa 4 kanałowego...a na intelu działało,sprawdż czy działa pomarańczowe wyjście..jeśli nie trzeba jak ja robic sobie ręczny routing dla dsp by słyszeć przód i sub zakodowany np.:w filmach z AC3.ale to i tak da tylko schemat 4.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pomarańczowego wejścia miałeś racje: kompletnie nie działa. Jeżeli chodzi o ten routing to nie mam pojęcia na jakiej zasadzie miałbym to zrobić (zielony jeszcze jestem, jeśli chodzi o przeróbki sprzętu komputerowego)

Z góry dziękuję za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System jest taki:jeśli chcesz słuchać 4 oddzielnie kanałów,to nic nie stoi na przeszkodzie,środkowy można mechanicznie uzyskać łącząc R i L,,ale w filmach z AC3,nie będzie środkowego,niestety systemu 5 głośników nie da się uzyskać z których płynąłby dźwięk ze źródeł dyskretnych ,trzeba zbudowac konfig łączący 2 przednie kanały i sub+center i mechanicznie środek uzyskać,.Ja korzystam z 4.1 na konfigu własnej produkcji,i ten system działa.Ogólnie proponuję sprawdzić jak ta karta działa pod intelem,lub wymienic na Audigy 2 zs,tam nie powinno być problemów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zapewne nie problem karty tylko tych dziwnych :kijem: płyt pod amd,mi ów sb działał na płycie ze slotem 1,jako 5.1 a teraz na nforce2,czy nawet na km 400,tylko 4.0

ale na kt 266 szła normalnie.Ogólnie z Intelem sprzęt jest pewniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi