Jonny2003 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Kupiłem dzisiaj pamięć Kingston KVR400X64C3A/512 czyli 512 Megowe 400 mhz Kingstony.Ale gdy w domu im się trochę przyjrzałem to się okazało że pisze NANYA-tak samo tę pamięć wykrywają programy testujące.Dopiero jak na necie poczytałem to się dowiedziałem że Kingston robi pamięci na różnych kościach czasem są to kości Kingstona,czasem Infineona a czasem właśnie NANYA.Czy to ma jakieś większe znaczenie ? Bo coś tak przeczuwam,że pewnie to najgorsze kości stosowane przez Kingstona-3 lata gwarancji-a dopiero teraz dowiedziałem się że Kingston daję dożywotnią gwarancję.No i AIDA wykrywa jako Nanya NT512D64S8HC0G-5T nawet nie uświadczy się tam wyrazu "Kingston".Pudełko OK Kingstona,ulotka,naklejki na pamięci itp-napewno to Kingston sprzedaje pod swoim logo.Cena była dobra-194 zł,pozatym ładnie działają na Dualu z niefirmowymi pamięciami i jest OK.Tylko pozostaje to małe "ale" co to za kości i czy wtopiłem z nimi a jak tak to czy dochodzić się w sklepie i ewentualnie próbować wymienić za dopłatą na inne czy dać se spokój i uznać je za pełnowartościowe Kingstony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik2000 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Hehe, podpinam się pod topic, tzn mam ten sam problem (a raczej obawy/pytanie). Ja zakupiłem je jako DUAL PACK i chodzą jak narazie wyśmienicie ale jednak to NANYA i ciekaw jestem co sądzicie. Chodzą narazie na 2,6 v i timingach 2-3-3-8 czyli CL zeszło do 2.0 co chyba jest baaardzo dobrym wynikiem. Prosze o podpowiedź :) POZDRAWIAM :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 napisz przy jakim fsb robią CL2 kingston robi kostki na wszystkim ;-) do nanya mam zaufanie,,, z mojej wiedzy wynika że.. zawsze trochę powyżej średniej z oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik2000 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Oczywiście przy 200(2x200=400). Działają jak najbardziej spoko na moim Abicie IC7-G i nie narzekam. Ja je zakupiłem troszke pod inną nazwą, mianowiecie nie pod KVR400X64C3A/512 a pod KVR400X64C3AK2/1G, ale różnica polega na tym iż jest to DUAL KIT (tzn z tego co wyczytałem). Za tego DUAL KITa zapłaciłem 400 zł, więc cena jak najbardziej spoko :) Oczywiście jeszcze nie powiem że są och i ach ale jak przetestuje to dam znać, czy np. się nie wysypują i jak z O/C :D POZDRO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Nanya to dobra firma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan24 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 ja też własnie kupiłem takiego kingstona 256 400mhz jakieś dwa dni temu i tez pisało w aida ze nanya zamiast kingston myslałem ze to niejest kingston tylko inna pamięc ale jak narazie działa i niemam z nim tez problemów dobrze ze dałeś taki temat bo juz chciałem jechac do hurtowni i ją wymieniac na inną i też sie tak zastanawiam czy ją zostawić czy wymienic na inna ale juz na normalną pamięc kingston bo mam kingstona drugiego tez 256mb400mhz ale pisze normalnie kingston a nie nanya a na pamięcu nanya juz sie raz zawiodłem i jakoś juz niemam zaufania do tej pamięci B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik2000 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 A więc... MemTest przeszedł spoko :) z 200 CL 2.0 3-3-7 2.6 V zrobiłem 215 CL 2.0 3-3-7 2.7 V. Myśle że nieźle nawet latają. Nic się do tej pory nie wysypało i nareszcie jakieś dobre pamiątki które śmigają. To do dalszego O/C jakoś nie mam zapału. Jedynie to skręciłem je do 230 CL 2.5 2-2-6 2.8 V. Wszystko FULL STABILE :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@F@L Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Witam Ja również kupiłem wczoraj 2x512MB Kingstona Mam je ustawione narazie na 333Mhz. W BIOS od razu dałem na Turbo i timingi od razu wskoczyły na 2-2-2-6 :) Pogralem troche, teraz siedze na necie i nic sie nie działo. Czy to dobry wynik z tymi timingami ?? PS) Mam ustawione napięcie 2,77 na kostkach. Czy to nie za duzo czy moze lepiej ustawic 2,60v ?? PS2) Lepiej jest ustawić 2-2-2-6 czy 2-2-2-11 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 jezli na 333 to ustaw 2 2 2 10 2,60V. jezeli wytrzymaja :) osiagaja wtedy lepsza wydajnosc niz na 2 2 2 6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...