Skocz do zawartości
/matthew/

Blokada Catalyst

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam kartę jak w opisie i zawsze muszę korzystać ze sterowników Omega, bądź DNA na których mogę kręcić kartę, na fabrycznych ATI niestety nie mogę, mam ciągłe resety VPU... Czy da się jakoś to ominąć na Catalyst'ach?? Bo nie często wychodzą nowe wersje Omeg :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam kolege mamy bardzo podobny kofic!!!!!!!

ja swoja na catalyst'ach bezproblemu krece ale to moja już trzecia ....piersza zacowywałasie podobnie jak twoja przy oc GPU ~390MHz

VPU Recover moża wyłaczyć w sterownikach>Ustawienia>Zaawansowane>VPU Recover

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heja jaka masz grafe ja tez tak mialem na radku 9550 dalo sie podkreci bardzo duzo ale zawsze reset jak wchodzilem do byle czego i zmienilem bios od garafy tera chadza git i moge kreci kiedy tylko mi sie ze cche wiec stary zmieniaj bios od grafy i tyle nzi bawic sie ze sterami a tera jade na catalystach bez problemow na zmienionym biosie !!

pozdro i buziaki ludzie :*:*:*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w swoim 9800 zmienialem bios juz napewno ponad 10 razy i nie widze w tym zadnego ryzyka. No chyba, ze jakis bios zly wybierzesz, ale wtedy i tak za pomoca karty pci wrzucasz inny bios i po sprawie. Poza tym gwary nie tracisz, bo jakby co to wrzucisz z powrotem stary bios i niekt nawet nie bedzie wiedzial, ze zmieniales.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi