Mefisto Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ludzie, poradzcie mi jaki ram wybrac bo zgapiłem sie i kupiłem 512 kingstona pc 2100! I teraz nie wiem czy wymienić na 333 mhz czy 400 mhz i jaka firma? Myślałem o OCZu albo o samsungu... Sprzęt jak poniżej, na 2.4@2.8 i ramie beż dzielnika mam 14k w 3dmarku a przy 3Ghz i ramie z dzielnikiem mam tylko 241mhz i mam gorszy wynik niż przy 3Ghz!!!! :!: :!: :!: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ludzie, poradzcie mi jaki ram wybrac bo zgapiłem sie i kupiłem 512 kingstona pc 2100! I teraz nie wiem czy wymienić na 333 mhz czy 400 mhz i jaka firma? Myślałem o OCZu albo o samsungu... Sprzęt jak poniżej, na 2.4@2.8 i ramie beż dzielnika mam 14k w 3dmarku a przy 3Ghz i ramie z dzielnikiem mam tylko 241mhz i mam gorszy wynik niż przy 3Ghz!!!! :!: :!: :!: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uzyj Szukaj,ale bierz SAMSUNGA DDR 333, reszte znajdziesz sobie juz sam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 synu ... Crosair i wszystko jasne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ja polecam samsunga ale ostatnio cos je trudno dostac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ile się podkręcą 333? Musi mi wstać komp bez dzielnika na ram! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Nie wiem ile twoje mobo wytrzyma bo z tego co słyszalem to Gigabyte nie potrafi tak wysoko wyciagnac pamiatek jak ASUS a zwlaszcza Asus na Intelu. Ale z dzielnikiem 1:1 to napewno Samsung PC2700 ci wystarczy, jesli dostaniesz oryginalne kosci TCB3. A co do 3:4 dzielnika to przy 3Ghz to juz cos ponad 440Mhz wychodzi dla pamieci i tyle samsung nie wytrzyma raczej, choc zawsze sa szanse i niektorym sie udaje. Ale do 450Mhz pracuja Corsair PC3200 CL2 a wersja CL2.5 jakies 440 osiaga. Ja swoje kosci CL2.5 max na 448Mhz odpalalem ale czy byly stabilne to nie wiem bo juz procek byl niestabilny :( Po modzie na płycie zeby dawala 3,2V dla pamieci kosc Corsair potrafi pracowac do 490Mhz (kosci cl2) A co do modułów PC3500 to widzialem juz ze i Geil i Corsair działały na 500Mhz :) Corsair PC3500 kupisz na www.dimm.pl za 1070zł(chyba tyle nie pamietam dokladnie ale nie ma w cenniku, jednak mozna zamawiac) za kosc 512MB. I jeszcze jedna uwaga z mojej strony. Kosci Samsunga PC2700 sa po 380zł zazwyczaj sprzedawane za 256MB a jedna kosc PC2700 Samsunga 512MB to juz wydatek koło 800zł a Corsair PC3200 sliczne kostki z radiatorem CL2.5 u mnie dzialajace juz 2 miesiace na 2,7V zaledwie, na 430Mhz kosztuja 877zł na www.dimm.pl wiec nie widze sensu kupowania Samsungow. Dokładając 80zł mamy pamieci ktore w przyszlosci bedzie duzo łatwiej odsprzedac a napewno nie gorsze od Samsungow PC2700 i stabilniejsze przy wysokim OC. Sens zakupu Samsungow widze tylko w przypadku jesli ktos potrzebuje dobrą kosc 256MB bo corsair PC3200 256MB ma zaporową cenę :( Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 synu ... Crosair i wszystko jasne :D Ostatnio był test na Tweak'u Corsair'ów i wypadły kiepsko. Zapytaj Liska - on robił test. Lepiej kupić pamiątki Geil (tylko trzeba sprowadzać bo niedostępne w Polsce). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 synu ... Crosair i wszystko jasne :D Ostatnio był test na Tweak'u Corsair'ów i wypadły kiepsko. Zapytaj Liska - on robił test. Lepiej kupić pamiątki Geil (tylko trzeba sprowadzać bo niedostępne w Polsce). :arrow: dokladnie! Corsair'y wypadly bardzo slabo, a wydawaly mi sie jednymi z lepszych pamieci. wiec nadal krolem jest Samsung PC2700 i niech tak zostanie...:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 synu ... Crosair i wszystko jasne :DPentium4 dzieki swojej szynie o wysokiej czestotliwosci bardzo dynamicznie uzywa pamieci z tego wzgledu do p4 polecam 400 a jakbys mial amd to spokojnie 333. A co do firmy pamieci ja mam Korsarze i sa zajebiste.Bierz tylko to! 100% Pewnosci co do pamieci!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 synu ... Crosair i wszystko jasne :D Ostatnio był test na Tweak'u Corsair'ów i wypadły kiepsko. Zapytaj Liska - on robił test. Lepiej kupić pamiątki Geil (tylko trzeba sprowadzać bo niedostępne w Polsce). :arrow: dokladnie! Corsair'y wypadly bardzo slabo, a wydawaly mi sie jednymi z lepszych pamieci. wiec nadal krolem jest Samsung PC2700 i niech tak zostanie...:) Widocznie kiepski egzemplarz. korsarze sa ze srodkowej czesci wafla krzemowego a tam sa najlepsze pamieci! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Nie wiem ile twoje mobo wytrzyma bo z tego co słyszalem to Gigabyte nie potrafi tak wysoko wyciagnac pamiatek jak ASUS a zwlaszcza Asus na Intelu. Ale z dzielnikiem 1:1 to napewno Samsung PC2700 ci wystarczy, jesli dostaniesz oryginalne kosci TCB3. A co do 3:4 dzielnika to przy 3Ghz to juz cos ponad 440Mhz wychodzi dla pamieci i tyle samsung nie wytrzyma raczej, choc zawsze sa szanse i niektorym sie udaje. Ale do 450Mhz pracuja Corsair PC3200 CL2 a wersja CL2.5 jakies 440 osiaga. Ja swoje kosci CL2.5 max na 448Mhz odpalalem ale czy byly stabilne to nie wiem bo juz procek byl niestabilny :( Po modzie na płycie zeby dawala 3,2V dla pamieci kosc Corsair potrafi pracowac do 490Mhz (kosci cl2) A co do modułów PC3500 to widzialem juz ze i Geil i Corsair działały na 500Mhz :) Corsair PC3500 kupisz na www.dimm.pl za 1070zł(chyba tyle nie pamietam dokladnie ale nie ma w cenniku, jednak mozna zamawiac) za kosc 512MB. I jeszcze jedna uwaga z mojej strony. Kosci Samsunga PC2700 sa po 380zł zazwyczaj sprzedawane za 256MB a jedna kosc PC2700 Samsunga 512MB to juz wydatek koło 800zł a Corsair PC3200 sliczne kostki z radiatorem CL2.5 u mnie dzialajace juz 2 miesiace na 2,7V zaledwie, na 430Mhz kosztuja 877zł na www.dimm.pl wiec nie widze sensu kupowania Samsungow. Dokładając 80zł mamy pamieci ktore w przyszlosci bedzie duzo łatwiej odsprzedac a napewno nie gorsze od Samsungow PC2700 i stabilniejsze przy wysokim OC. Sens zakupu Samsungow widze tylko w przypadku jesli ktos potrzebuje dobrą kosc 256MB bo corsair PC3200 256MB ma zaporową cenę :( Pozdrawiam Dzieki za bardzo cenne informacje! Szkoda mi tylko, że się zgapiłem i kupiłem kingstony pc 2100 i teraz ubolewam bo wsadziłem kumpla pc 2700 i walnąłem bez dzielnika prawie 15k w 3dmarku przy procku na 3.1 Ghz a tak to mam 3.0 i waląc dzielnik sam widzisz że mam tyle 3d marków co ty a mam lepszą grafę i więcej na procku!!! Szkoda mi teraz i nie wiem co zrobić bo wybuliłem prawie 600 zł za te pamiątki!!! Nie wiem komu je sprzedac! Może ktoś kupi chyba walne ogłoszenie. Żeby go podkręcić bardziej będę potrzebował ramu - to po pierwsze i po drugie jakimś cudem (łączenie nóżek procka) zmienić defaultowe vcor z 1.5 na np. 1.7 bo płyta ma maks 1.725 i przy 170 fsb to już o wiele za mało!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Ostatnio był test na Tweak'u Corsair'ów i wypadły kiepsko. Zapytaj Liska - on robił test. Lepiej kupić pamiątki Geil (tylko trzeba sprowadzać bo niedostępne w Polsce). Tak też czytałem żę samsung wszystkich rozwalił ale nie można się chyba tym sugerować bo to mógł być kiepski egzemplaż! Tak czy siak potrzebuje poprostu pc 2700 lub szybsze a firma nie gra aż tak wielkiej roli! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Lisek użył do testu najlepszej serii Samsungów (CTL), a pamięci z tej serii są już niedostępne. Są teraz DTL i te tak dobrze nie wypadają! Poza tym jest teoria, że pamięci na kościach Winbond - najbardziej topowe modele są na tych kostkach - potrzebują kilkudniowego "Burn-in" i dopiero potem są świetne! Co do Geil i OCZ to krążyż o nich różne opinie, z przewagą tych gorszych :? A nowe Corsair 3500C2 też nie są najlepsze, ludzie piszą że wersja 3200C2 jest najlepsza i żadne inne pamięci nie osiągają takich wyników. Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Ja mam kingstony i nie narzekam ....Ale to pewnie do czasu az zabacze jakes lepsze i zmienie zdanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Lisek użył do testu najlepszej serii Samsungów (CTL), a pamięci z tej serii są już niedostępne. Są teraz DTL i te tak dobrze nie wypadają! Poza tym jest teoria, że pamięci na kościach Winbond - najbardziej topowe modele są na tych kostkach - potrzebują kilkudniowego "Burn-in" i dopiero potem są świetne! Co do Geil i OCZ to krążyż o nich różne opinie, z przewagą tych gorszych :? A nowe Corsair 3500C2 też nie są najlepsze, ludzie piszą że wersja 3200C2 jest najlepsza i żadne inne pamięci nie osiągają takich wyników. Pozdrawiam, Dzięki za wykład, też chyba już się przekonałem do tego corsaira 3200C2 i pewnie go załatwie, mam tylko jeden problem nie wiem czy żęby zoszczędzić troche nie wziąć 256 MB Jak sądzicie? Bo mam 512 Mb kongstonów i nie wiem co z nimi zrobić!!! Chce ktoś kupić? :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Ja mam kingstony i nie narzekam ....Ale to pewnie do czasu az zabacze jakes lepsze i zmienie zdanie :) Ja też bym nie narzekał bo się kręcą wcale nie źle - wstają na 320 Mhz a są 266 Mhz! Ale potrzebuje szybsze bo przy 3.0 Ghz na procku beż dzielnika miałyby chyba 350 - to już troche za dużo!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 A co powiecie o GeILPC3500 DDR 433MHz 512MB CAS2 ULTRA Platinum Series :?: Sklep Stronka GeIL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Cholera to ja już nie wiem co wybrać!!!! Każdy radzi to co ma i co ja mam zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...