deviancer Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Witam !! Mam proble : Podczas uruchamiania komputera wywala mi scandisk jednej z trzech partycji. Wykrywa że są 4KB w uszkodzonych sektorach. Przeskanowałem dysk (całość ogulnie wszystkie partycje) programem od dysków Western Digital. I nie mam ani 1kb bada ani nic w tym stylu; Chciałem zapuścić defragmentacje dysku na którym ciągle włącza się scan disk ale pojawia się komunikat : Defragmentator dysków stwierdził, że program chkdsk jest zaplanowany na tym woluminie (D:) Uruchom polecenie chkdsk /F Co mam zrobić żeby scan disk się nie odpalał i działała defragmentacja ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Najwyrazniej twoja partycja posiada badbloki. To ze program od WD ich nie znalazl to jeszcze nic nie znaczy. Sproboj usunac je programem HDDREGENERATOR a na koniec zrob jescze CHKDSK ze skanowaniem powierzchni dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...