Skocz do zawartości
OMG14

Podkręcanie Sempa 2800+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam pytania do was doświadczonych wycisakczy siódmych potów z komputera.A mianowicie :

Mam MoBo Asrock k7vt4a+ i procka semron 2800+ i chcem go podkręcić ale jak czytałem w innych postach podkręcanie jego z biosu procesora podkręca również reszte (chyba) , więc można też go podkręcić zworkami ale nie moge sie połapać z nimi i boje sie ze jak mnożnik jest 10 to chyab 10 i np. tam jest razy 333 da 3333 mhz i się może spalić mój procek . Oczywiście nie mówie tu o podkręcaniu do nisamowitych możliwości (i tak mobo by nato nie pozwoliła) ale chciaz troszeczke. A byłbym zapomniał chłodzenie na proc jest pentek Q-80 Al :/.Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnożnik jest 10 to chyab 10 i np. tam jest razy 333 da 3333 mhz i się może spalić mój procek

Jakie 333 lolku ??? - Twój procek pracuje na szynie 166 MHz - zapamiętaj sobie ! Przy mnożniku 10 miałbyś tylko 1667 MHz - ale nie będziesz miał bo one mnożnik mają zablokowany i kręci się szyną FSB !!!

Pozdr. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to ze sie boje tylko nei wiem jak sie do tego zabrac .Jestem tak jakby zdesperowany tym i chem podkrecic tyle ze to pewnie bedzie trzeb procek zdejmowac tak czy nie bo wiem gdzie sa te zworki tylko nie wiem jak bo w manualu jest jakos dzinie napisane .prosze o pomoc jak zrobic z neigo mobile i co dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro nawet nie wiesz jak sie do tego zabrac to sobie moze odpusc ta zabawe i poczytaj na poczatek bo raczej masz duze luki w wiedzy na ten temat zebys potem nie plakal ze procek albo mobo padlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standardowo dla Sempa 2800+ jest 12x166=2000, jak fsb damy na 200 to x12 da nam 2400. Zworki masz opisane w instrukcji (prościej się nie da) oraz na laminacie mobo.

PS. btw. tak banalne sprawy można sprawdzić samemu w necie w 15sec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...