OMG14 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Witam.Mam pytania do was doświadczonych wycisakczy siódmych potów z komputera.A mianowicie : Mam MoBo Asrock k7vt4a+ i procka semron 2800+ i chcem go podkręcić ale jak czytałem w innych postach podkręcanie jego z biosu procesora podkręca również reszte (chyba) , więc można też go podkręcić zworkami ale nie moge sie połapać z nimi i boje sie ze jak mnożnik jest 10 to chyab 10 i np. tam jest razy 333 da 3333 mhz i się może spalić mój procek . Oczywiście nie mówie tu o podkręcaniu do nisamowitych możliwości (i tak mobo by nato nie pozwoliła) ale chciaz troszeczke. A byłbym zapomniał chłodzenie na proc jest pentek Q-80 Al :/.Z góry dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 mnożnik jest 10 to chyab 10 i np. tam jest razy 333 da 3333 mhz i się może spalić mój procekJakie 333 lolku ??? - Twój procek pracuje na szynie 166 MHz - zapamiętaj sobie ! Przy mnożniku 10 miałbyś tylko 1667 MHz - ale nie będziesz miał bo one mnożnik mają zablokowany i kręci się szyną FSB !!! Pozdr. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 faq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OMG14 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 czyli . jak wogle go moge podkręcić go bo na tej płycie chyba tylko mozna go zworkami podkręcać.ja sie nei znam a chcem go podkrecić choc troche Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Zworkami fsb200 jest przystępnie opisane w instrukcji do płyty lub mod L5 @mobile i wtedy zmiana mnożnika w windows. Jednak jak boisz się ruszać zworki to tymbardziej nie zrobisz moda :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OMG14 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Nie to ze sie boje tylko nei wiem jak sie do tego zabrac .Jestem tak jakby zdesperowany tym i chem podkrecic tyle ze to pewnie bedzie trzeb procek zdejmowac tak czy nie bo wiem gdzie sa te zworki tylko nie wiem jak bo w manualu jest jakos dzinie napisane .prosze o pomoc jak zrobic z neigo mobile i co dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 skoro nawet nie wiesz jak sie do tego zabrac to sobie moze odpusc ta zabawe i poczytaj na poczatek bo raczej masz duze luki w wiedzy na ten temat zebys potem nie plakal ze procek albo mobo padlo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OMG14 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 a zworkami na płycie się nei da trzeba koniecznie go przerabiać.Bardzo prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 no ile razy mozna pisac zworkami tego nie zrobisz ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OMG14 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 czyli tylko przerobka :/ szkoda .dobra dzięki za uświadomienie . Temat zamknięty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Zworkami da się ustawić fsb na 200, wystarczy dwie zwoki przestawić - 30sec. roboty - RTFM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OMG14 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 czyli jakie bedzie wtedy takowanie i jak to zrobic jak bys mogl to przestawic w jakie miejsca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Standardowo dla Sempa 2800+ jest 12x166=2000, jak fsb damy na 200 to x12 da nam 2400. Zworki masz opisane w instrukcji (prościej się nie da) oraz na laminacie mobo. PS. btw. tak banalne sprawy można sprawdzić samemu w necie w 15sec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...