bonzo Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Kupiłem zestaw WC. Jest zajebisty i jest cicho. Ale..zacząłem słyszeć wiatraczek od grafy i od zasilacza. Na grafe wrzuce niedługo bloczek wodny, ale czy można też zrezygnować z wiatraka w zasilaczu ? Jakie mogą być tego skutki ?? Ewentualnie moge go spowolnić rezystorem 100 omowym.Ale wolałbym wyjąć... Co radzicie ? Pozdarwiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 mozna by zrezygnowac ale pasowalo by powiekszyc radiatory i najlepiej sciagnac obudowe z zasilacza, takto by zasilacz mial telikatny ruch powiecza, bo jak bedziesz mial zamkniety zasilacz to poprostu radiatory beda sie coraz bardziej nagrzewaly i nie beda one chlodzone , i w konsekwencji sie zasilasz spali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 :D :D zobacz tu trochę zabawy i zrobisz sam Ps wentylator jakiś musi być :? by jesnak robić sug w obudowie :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Miałem kiedyś zasilacz 230 W i wyciągnołem z niego wiatrak i otwarłem obudowe chodził spoko no i wcale nie było go słychać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Przy 230 to można wyjąć, ale przy 300, to już wiatrak wydaje się być bardziej niż niezbędny. Mój zasilacz grzeje się potwornie, powietrze, które wylatuje z niego aż parzy, wentylator jest 80x80 ale za to potężny, wątpię, czy by zasilacz wytrzymał długo jakbym wiatrak wyjął lub nawet spowolnił... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 blok wodny też na radiator... tylko że wtedy może być inny problem- nie będziesz wiedział kiedy komp jest włączony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...