melonowy Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Jestem nowy na tym forum, totez witam wszystkich :-P Zwracam sie do was z prosba o pomoc bo nie jestem pewnien czy dobrze mysle - mam router Eminent (Em-105) anex B (pod Dialog ADSL). W sieci mam teraz 4 kompy, ktorym rozdzielam łącze - problem w tym ze musze teraz podlaczyc jeszcze jeden i nie jestem pewnien czy jest to mozliwe - wszystkie gniazdka w routerze sa bowiem zajete. Pomyslalem ze mozna podlaczyc do routa hub kablem crossowym i huba ustawic w pozycji Cross-Over... powiedzcie czy to ma prawo w ogole zadzialac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 do routera podlaczasz huba/switcha nastepujaco: - kablem normalnym do portu crossover, lub - kablem crossover do normalnego portu, lub - jesli masz w miare nowego hyba/switcha to sie niczym nie przejmujesz bo i tak sam wykryje rodzaj kabla i sie dostosuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Dzięki za pomoc. Wszystko działa idealnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...