raven246 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Mój kumpel ma takiego właśnie proca 133 x 18 i t=35-40 stopni na boxowym coolerze. Czy może bez obaw o spalenie proca podkręcić go? Chce mieć 100% pewności bo później wina spadnie na mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 100% pewności to nawet Kondom nie daje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) Mój kumpel ma takiego właśnie proca 133 x 18 i t=35-40 stopni na boxowym coolerze. Czy może bez obaw o spalenie proca podkręcić go? Chce mieć 100% pewności bo później wina spadnie na mnie :) 1346947[/snapback] jak bedzie to robił bezpiecznie i z glowa na karku w odpowiednich granicach to 99% ze go nie spali ja zawsze mowie tym co chcą krecic a nie maja tym pojecia zeby lepiej tego nie robili (dla ich i mojego "bezpieczenstwa") :IoI: Edytowane 25 Marca 2005 przez w1wlodek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 100% pewności to nawet Kondom nie daje ;] 1346961[/snapback] he no racja :) wow strasznie niska ma ta temp.. he ale spokojnie pojdzie na ok. 3.0 hmm. .oczywiscie zalezy to od mabo i innych podzespolow ale spoko moze krecic .. :) he oczywiscie musi tez testowac stabilnosc .. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 he no racja :) wow strasznie niska ma ta temp.. he ale spokojnie pojdzie na ok. 3.0 hmm. .oczywiscie zalezy to od mabo i innych podzespolow ale spoko moze krecic .. :) he oczywiscie musi tez testowac stabilnosc .. ) 1351054[/snapback] A nawet i wiecej :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 jezeli jest to northwood - B0 - to nie powiedzialbym ze pojdzie na 3,0ghz;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 he ja mam C1 i spokojnie idzie na 3,0 :) he hmm.. myslicie ze po wymianie zasilki jest szana na wiecej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cykus Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Da sie to cos podkrecic jak jakies dane jeszczet to prosze napisac procesor intel celeron 2,4 Northwood mPGA-478 stepping 9 Revision D1 fsb 100 mnożnik 24x bus speed 399mhz PŁYta Intel Rock Lake D865PERL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 na tej płycie nie bardzo, ponieważ Intel nie jest skory udostępnić możliwość zmiany FSB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cykus Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 programem Intel® Desktop Control Center da sie fsb max podkręcic o 4% lecz to za malo trzeba szukac innych sposobow ja mam fsb 100 wiec to dalo niespelna 100 MHz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 A ja dorzuce takie pytanko. Mam P4 2,4 Prescott'a no i dostałem płytkę z programem do kręcenie no i mam pytanko czy bezpiecznie dojde nim do 3GHz na standardowej [zwykłej :P] zasiłce? Czy ktoś zrobił coś takiego tylko za pomoca programu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 A ja dorzuce takie pytanko. Mam P4 2,4 Prescott'a no i dostałem płytkę z programem do kręcenie no i mam pytanko czy bezpiecznie dojde nim do 3GHz na standardowej [zwykłej :P] zasiłce? Czy ktoś zrobił coś takiego tylko za pomoca programu? 1359718[/snapback] No a jaka jest ta "zwykła"zasilka???? Ja na tym co mam w podpisie dojechalem do 3.6 i jest spoko :) Oczywiscie biosem a nie przez jakies programiki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...