andriu Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Mam okazje wymienić moją dzifke na karte (patrz tytuł), co o tym sądzicie ? Czy radki 9000 mają możliwość jednoczesnego wyświetlania obrazu na monitorze i TV ? no i czy warto sie wymieniać (aktualnie mam karte taką jak w podpisie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Ja bym zmienił, ale tylko z zaznaczeniem, że ten Radeon miałby pamięci 3.6ns i bym go solidnie kręcił 8) Jeżeli nie masz zaś żyłki modera i nie chcesz zmieniać chłodzenia/napięć itd. to zostaw sobie GF3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Ja bym zmienił, ale tylko z zaznaczeniem, że ten Radeon miałby pamięci 3.6ns i bym go solidnie kręcił 8) Jeżeli nie masz zaś żyłki modera i nie chcesz zmieniać chłodzenia/napięć itd. to zostaw sobie GF3. Z tym,że ta karta to jest RAadzio 9000 z taktowaniem pamieci 400Mhz, raczej wątpie żeby miała pamięci 3,6 ns, apropos krecenia: zobacz w moim sigu na ile wykreconego mam mojego gf3, czyli ten r9000 tez bedzie wykrecony niekrecenie to grzech Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Z tym,że ta karta to jest RAadzio 9000 z taktowaniem pamieci 400Mhz, raczej wątpie żeby miała pamięci 3,6 ns, Jakieś prawdopodobieństwo zawsze istnieje :wink: apropos krecenia: zobacz w moim sigu na ile wykreconego mam mojego gf3, czyli ten r9000 tez bedzie wykrecony niekrecenie to grzech Tylko, że GF3Ti200 kręca sie znakomicie bez zabaw w zmiany chłodzenia na GPU, dokładanie radiatorków na pamięci i co najważniejsze nie trzeba na nich modyfikować napięć. Jeżeli to ma być Radeon 9000 (nie Pro) to chyba zostałbym przy GF3. W grach będzie raczej wydajniejszy chyba, że naprawdę włożysz trochę pracy w Radeona 9000. Ogólnie wolałbym dołożyc "pare" złotych i kupić jakiegoś Radeon 9000/Pro na 3.6 bo jak kupic 4ns to o mocnym kreceniu pamięci mozesz zapomnieć. A jak wiadomo sam rdzeń daje bardzo niewiele bez wysokich taktowań pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Z tym,że ta karta to jest RAadzio 9000 z taktowaniem pamieci 400Mhz, raczej wątpie żeby miała pamięci 3,6 ns, Jakieś prawdopodobieństwo zawsze istnieje :wink: apropos krecenia: zobacz w moim sigu na ile wykreconego mam mojego gf3, czyli ten r9000 tez bedzie wykrecony niekrecenie to grzech Tylko, że GF3Ti200 kręca sie znakomicie bez zabaw w zmiany chłodzenia na GPU, dokładanie radiatorków na pamięci i co najważniejsze nie trzeba na nich modyfikować napięć. Jeżeli to ma być Radeon 9000 (nie Pro) to chyba zostałbym przy GF3. W grach będzie raczej wydajniejszy chyba, że naprawdę włożysz trochę pracy w Radeona 9000. Ogólnie wolałbym dołożyc "pare" złotych i kupić jakiegoś Radeon 9000/Pro na 3.6 bo jak kupic 4ns to o mocnym kreceniu pamięci mozesz zapomnieć. A jak wiadomo sam rdzeń daje bardzo niewiele bez wysokich taktowań pamięci. ha, to jak myślisz, jakie mam pamieci na moim gf3 ? poza tym niewidia nie bardzo mi leży :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Mam !!! Pamięci niestety 4 ns, ale..... 3dmark 2001 default bench : 5900 na moim g3 ti200 niekreconym miałem jakieś 5200 8O Co do krecenia to jeszcze nie sprawdzałem, ale moja g3 też miała pamięci 4 ns i niezle sie wykreciła Poza tym jakość wykonania karty : miodzio, jakość obrazu : miodzio no i wogule Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Mam !!! Pamięci niestety 4 ns, ale..... 3dmark 2001 default bench : 5900 na moim g3 ti200 niekreconym miałem jakieś 5200 8O Co do krecenia to jeszcze nie sprawdzałem, ale moja g3 też miała pamięci 4 ns i niezle sie wykreciła Poza tym jakość wykonania karty : miodzio, jakość obrazu : miodzio no i wogule To całkiem dużo. Ja na tym cio niżej mam ok. 5000. Jaki masz OS?? Jakie sterki?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 WinXP, stery z płytki dostarczonej z kartą, nie wiem dokładnie jakie, bo mam je w domu a teraz jestem w pracy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...