100goly Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 (edytowane) Witam wszystkich! Mój wentyl na NB po włączenu kompa wyje jak oszalały przez ok 1min a potewm sie wycisza.wkórzyło mnie to więc postanowiłem wymienić chłodzenie na NB.mam ok 20zł.po przeczytaniu TEGO artykułu i obejrzeniu Tej wybrałem 3 coolery: Zalman NB32J Zalman Nb47J Cooler Master Blue Ice SLC-S41-U1 Więc który wybrać?A moze są jakieś lepsze w tej cenie,jeśli tak to jakie? Mam pentagrama QC-80 AiCu więc mogą być problemy ale usunięcie kilkiu żeberek od pentagrama lub upiłowanie(w przypadku Zalmanów)kawałka radiatora powinno załatwić sprawę.W bliskiej przyszłości bedę tuningował kompa więc bym był za cooler masterem.i nie zależy m tak bardzo na ciszy.Z góry THX za info! Edytowane 24 Marca 2005 przez 100goly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Angela - ja mam cos takiego i praktycznie siedzi sobie na NB bez problemu... troche go przekrecilem wzgledem coolera na procu i jest dobrze, jak chcesz zdjecia to pisz na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black raven Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Mam NF7-sl, Zalmana Nb47J oraz pentagram qc-92. Wystarczy odgiąć kilka zeberek od pentagrama i powinno sie zmiescic (troche sie nachodza na siebie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100goly Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 no to chyba wezme zalamna tylko nie wiem którego.na 47 nie da sie już wentyla założyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...