IXoneMI Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Mam płyte MSI 845PE MAX ( z wgranym najnowszym BIOSEM) i procka Celeron 2.0 GHz Gdy podkręcam procka o 5% to jest dobrze natomiast gdy podkręcam go o 10% to juz mi "wywala" wbudowaną karte dźwiękową. A np. gdy podkęcam o 9% to mi sie dzwięk tnie i strasznei dlugo wchodzi do systemu. Czy wiecie jak podkręcic go o więcej niż te marne 5% :cry: zeby działa normalnie karta dzwiękową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Mam płyte MSI 845PE MAX ( z wgranym najnowszym BIOSEM) i procka Celeron 2.0 GHz Gdy podkręcam procka o 5% to jest dobrze natomiast gdy podkręcam go o 10% to juz mi "wywala" wbudowaną karte dźwiękową. A np. gdy podkęcam o 9% to mi sie dzwięk tnie i strasznei dlugo wchodzi do systemu. Czy wiecie jak podkręcic go o więcej niż te marne 5% :cry: zeby działa normalnie karta dzwiękową. 1348191[/snapback] zablokuj agp/pci i ustaw taktowanie ramu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 jak krecisz to zwiekszasz wartosc szyny FSB ktora jest wspolna dla :procka, dysku, pamieci, wszystkich PCI i zintegrowanych podzespołów na plycie. TY najprawdopodobniej podkrecileś dysk i muzyczna (oni tego nie lubią ;-))i z tad te problemy. W biosie musisz znalesc opcje ktora pozwala zablokowac czestotliwosci dla PCI/AGP/IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IXoneMI Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) Miałem ustawione na Automatyczne w AGP/PCI Clock (MHz). Lecz nie ma tam zadnej opcji zabloowania sa tylko rózne wartosci 64.27/32.13 64.87/32.43 . . . 69.67/34.83 70.27/35.13 . . . itd. która opcje wybrac.(tzn która bedzie najbezpieczniejsza) i gdzie sie ustawia taktowanie ramu???????? Edytowane 25 Marca 2005 przez IXoneMI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Miałem ustawione na Automatyczne w AGP/PCI Clock (MHz). Lecz nie ma tam zadnej opcji zabloowania sa tylko rózne wartosci 64.27/32.13 64.87/32.43 . . . 69.67/34.83 70.27/35.13 . . . itd. która opcje wybrac.(tzn która bedzie najbezpieczniejsza) i gdzie sie ustawia taktowanie ramu???????? 1348709[/snapback] właśnie o to chodzi :) ustaw 66/33 lub najbliższą wartość tych częstotliwości pamięć ustawia się też w tej opcji co agp/pci (nie pamiętam dokładnie jak się nazywa, ponieważ przesiadłem sie na abita :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IXoneMI Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 DZIĘKI wielkie TEraz jest super kręce go na luzilach do 2.5 i temp mam 28stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 niech moc będzie z tobą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...