Skocz do zawartości
rezo_

Jakie I Ile Wentylkow Na Nagrzewnice?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, musze sobie kupic wentylki do mojej nagrzewnicy od kadeta i nie wiem co wybrac :/ . Zalezy mi na tym zeby byly praktycznie nieslyszalne i zeby bardzo tanio wyszlo. Po pierwsze ile wentylkow dac na ta nagrzewniczke?? 2 czy 4? Kupic jakies najtansze 120mm na allegro i puscic je na 5-7V czy szukac czegos firmowego od razu bardzo cichego?? Jak ktos z was wie co warto brac to prosze o jakiegos linka (najlepiej na allegro).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy szukac czegos firmowego od razu bardzo cichego??

1348392[/snapback]

Nie znajdziesz cichego wentyla chodzącego na 12V. Masz WC więc zawsze będziesz słyszał jego szum. Alternatywa to puścić go na 5V, a przy takim napięciu to nawet noname jest cichy, ale jego wydajność to inna bajka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest 80, lepiej kup 120, masz w chłodzeniu wodnym topic o wentyla na chłodniczki, tu tez masz, poczytaj, na mod-planet tez masz testy nowych i uzywanych wentyli 120 co sa dostepne na allegro, rusz głowa :/

kup se megtrona z allegro za 14zł, nówka, na 7v bedzie dobry, wiem bo sam mam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D Ja wybrałem coś takiego:

LINK

Sześciopak za 45zł, czyli za jednego wentyla wychodzi 7,5zł. Co według mnie jest świetną ceną. NA 12V mają 24dBa ale kto zabrania :-P je puścić na 7V lub 5V. Wtyczki ma oczywiście 3-pinowe z kontrolą obrotów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi