Skocz do zawartości
HugoZak

Athlonxp Mobile 2000+@2000mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka powinna być standardowa temperatura na tym procu i plycie co mam w sygnaturze.

Prosze o podanie przyblizonych prawidlowych wartosci w stresie i bez stresa :lol:

Ja w stresie mam blisko 50 :(

1348492[/snapback]

To zalezy od napiecia... na 1666mhz na 1,45v mam jakies 36st max...

na kololo 2066 na 1,65 mam jakies 47st Max...

Na ok 2400 na 1,95 (real) mam jakies 62 Max... (mam pentagrema qc80cu szlifowanego minimalne obroty :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmierzyłem dokładnie temperaturki i na 12x166 1.6V w idle miałem 35 w stresie 48.

Czy to dobrze czy nie za dużo? Boję sie dalej podkręcać :) BTW. Jakie masz standardowe temp. na NB i czym chłodzisz?

PS. Zapodaj gygy na PW to podyskutujemy sobie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam na Athlonie XP (Thorton) 2000+@2600+ (12,5 x 166 MHz; 1,65V) w stresie maksymalnie 45 *C. Tak samo jest z mostkiem północnym (chłodzony samym radiatorem, bez wentylatora - Zalman ZM-NB47J)

Procesor jest chłodzony Spire WhisperRock'iem IV - wentylator jest skręcony na 2000 obrotów. Fabrycznie jest około 2800, ale ja wybrałem ciszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor jest chłodzony Spire WhisperRock'iem IV - wentylator jest skręcony na 2000 obrotów. Fabrycznie jest około 2800, ale ja wybrałem ciszę :)

1350179[/snapback]

ta to jest cisza ? poczekaj jeszcze zobaczysz jak to ladnie wyje ;]

co do temp 50 to nie jest znowu tak wiele jak na podkrecony procek..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka powinna być standardowa temperatura na tym procu i plycie co mam w sygnaturze.

Prosze o podanie przyblizonych prawidlowych wartosci w stresie i bez stresa icon_lol.gif

Ja w stresie mam blisko 50 icon_sad2.gif

Z tego co wiem to Abit NF-7/S/SL lubi sobie zawyżać temperature procka, wiec wydaje mi się że nie ma się czym przejmować. Umnie na Athlon'ie XP-M 2500+ przy 2400 Mhz i Vcore 1.85V mam w stresie jakieś 55C a normalnie 48C! Pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...