Skocz do zawartości
mail'o

Abit KT7A-R V1.2 i Athlon XP

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę - czy komukolwiek udało się / wie jak to zrobić , zmusić Abita KT7A w versji 1.2 do działania z Atlonem XP ??

Muszę zmienić już proca a boje sie kupować w ciemno Bo oficjalnie Abit w versji poniżej 1.3 nie jest kompatybilny z Athlonem XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tą płyte ale w wersji KT7A v1.1 i wiem ze Athlon XP 1600+ hula na tym bez problemu ponieważ przez 7 dni testowalem to !!!! Nie miałem żadnych kłopotów. Przemyśl czy np. zasilacz masz dobry. Bo płyta "da sobie rade" z XPekiem. Po prostu musisz sprawdzić. Pożycz od kolegi albo znajomego ze sklepu komputerowego np. Athlona 1700+, załóż i odpal sprzęt. Gwarantuje, że nie bedzie dymu albo pirunów. Co najwyżej komputer będzie sie resetował !!!!!!! Nie zapomnij po zmianie procka zresetować CMOS i dopiero po tym uruchom komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tą płyte ale w wersji KT7A v1.1 i wiem ze Athlon XP 1600+ hula na tym bez problemu ponieważ przez 7 dni testowalem to !!!! Nie miałem żadnych kłopotów. Przemyśl czy np. zasilacz masz dobry. Bo płyta "da sobie rade" z XPekiem. Po prostu musisz sprawdzić. Pożycz od kolegi albo znajomego ze sklepu komputerowego np. Athlona 1700+, załóż i odpal sprzęt. Gwarantuje, że nie bedzie dymu albo pirunów. Co najwyżej komputer będzie sie resetował !!!!!!! Nie zapomnij po zmianie procka zresetować CMOS i dopiero po tym uruchom komputer.

Dodam, ze mam najnowszy bios. Jeśli masz stary a pierwsze testy zawiodą to wgraj nowy biosik i testuj dalej. Powodzenia !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cmos nie trzeba chyba resetowac, wystarczy chyba ustawic procka na defaulta. Poza tym poszukaj posta hotkeya o jego a xp i abicie kt7a z plyta 1.0 Jemu sie udalo, wczesniej jeszcze kilku kolezkow mowilo ze tez im wyszlo, z tym ze jeden mial jakies perypetie ze musial restart wciskac po wlaczeniu kompa. Ale z tego co sie zorientowalem to na 90% ci pojdzie. Sam sprawdze to we wtorek, wiec jak chcesz to we wtorek poszukaj mojego topica na ten temat albo w srode jak sie nie wyrobie we wtorek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...