mail'o Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Mam prośbę - czy komukolwiek udało się / wie jak to zrobić , zmusić Abita KT7A w versji 1.2 do działania z Atlonem XP ?? Muszę zmienić już proca a boje sie kupować w ciemno Bo oficjalnie Abit w versji poniżej 1.3 nie jest kompatybilny z Athlonem XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Mam tą płyte ale w wersji KT7A v1.1 i wiem ze Athlon XP 1600+ hula na tym bez problemu ponieważ przez 7 dni testowalem to !!!! Nie miałem żadnych kłopotów. Przemyśl czy np. zasilacz masz dobry. Bo płyta "da sobie rade" z XPekiem. Po prostu musisz sprawdzić. Pożycz od kolegi albo znajomego ze sklepu komputerowego np. Athlona 1700+, załóż i odpal sprzęt. Gwarantuje, że nie bedzie dymu albo pirunów. Co najwyżej komputer będzie sie resetował !!!!!!! Nie zapomnij po zmianie procka zresetować CMOS i dopiero po tym uruchom komputer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Mam tą płyte ale w wersji KT7A v1.1 i wiem ze Athlon XP 1600+ hula na tym bez problemu ponieważ przez 7 dni testowalem to !!!! Nie miałem żadnych kłopotów. Przemyśl czy np. zasilacz masz dobry. Bo płyta "da sobie rade" z XPekiem. Po prostu musisz sprawdzić. Pożycz od kolegi albo znajomego ze sklepu komputerowego np. Athlona 1700+, załóż i odpal sprzęt. Gwarantuje, że nie bedzie dymu albo pirunów. Co najwyżej komputer będzie sie resetował !!!!!!! Nie zapomnij po zmianie procka zresetować CMOS i dopiero po tym uruchom komputer. Dodam, ze mam najnowszy bios. Jeśli masz stary a pierwsze testy zawiodą to wgraj nowy biosik i testuj dalej. Powodzenia ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Cmos nie trzeba chyba resetowac, wystarczy chyba ustawic procka na defaulta. Poza tym poszukaj posta hotkeya o jego a xp i abicie kt7a z plyta 1.0 Jemu sie udalo, wczesniej jeszcze kilku kolezkow mowilo ze tez im wyszlo, z tym ze jeden mial jakies perypetie ze musial restart wciskac po wlaczeniu kompa. Ale z tego co sie zorientowalem to na 90% ci pojdzie. Sam sprawdze to we wtorek, wiec jak chcesz to we wtorek poszukaj mojego topica na ten temat albo w srode jak sie nie wyrobie we wtorek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...