Crxiak Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Witam. mam problem.Posiadam w domu dwa kompy.Niestety w jednym padl mi dysk a na nowym nie miesci sie xp :) wiec musialem zainstalowac 98.I teraz musze zrobic siec.Dodatkowo 98 bedzie udostepnial neta dla xp.Wprowadzilem wszystkie ustawienia tak jak to znalazlem na forum czyli 98: ip 192.168.0.1 maska 255.255.255.0 a w xp ip 192.168.0.2 maska 255.255.255.0 i brama 192.168.0.1 prefefowany serwe dns 192.168.0.1. No i kompy sie niestety nie widza :/ nie mowiac juz o udostepnianiu neta.A do tego ma sluzyc winroute. Moze mi ktos pomoc bo juz nie daje rady. dzieki za wszystkie odpowiedzi. Dodam jeszcze ze uzywalem szukaj i szukalem tez w google ale juz lapkyy mi opadja :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Rozumiem ze sieciówki i kabel sa sprawne? Skretka dobrze zarobiona na cross-over? Sproboj wszycho ustawic ta jak tutaj (co prawda tu xp udostepnia neta ale to jeden kij): http://nyny.neostrada.pl/ics.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crxiak Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Kable i sieciowka sa oki bo jak mialem na obydwu kompach xpki to dzialalo wszystko b.dobrze.Chociaz teraz zaczelem sie zastanawiac nad tym bo pingujac kompy one nieodpowidaja :/ tak jak by faktycznie cos sie dzialo z kablami lub sieciowkami :( Zaraz podlacze zeby xp dawal neta i sie zobaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Jesli kompy sie nawet nie pinguja to cos jest totalnie skopane. Najprawdopodobniej sieciówki lub kabel. Upewnij sie czy jest on napewno zacisniety jako cross-over bo jak wiadomo tylko takim kablem mozna polaczyc bezposrednio 2 komputery bez koncentratora (hub, switch, router). Sproboj tez skonfigurowac siec na xp za pomoca kreatora. On stworzy dyskietke ktora pozniej odpalisz na 98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...