kodyl Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Witam mam problemik, który bardzo mnie denerwuje.Mianowicie słucham sobie często gęsto radyjka przez internet za pomocą Winampa, i zdarza się że gdy chcę słuchać stacji o lepszej jakości Winamp zaczyna buforować dane co objawia się przerwami w słuchaniu i jest conajmniej wkurzające. Czy wie ktoś jak zwiększyć ten bufor aby tak często się nie uzupełniał a przynajmniej co zrobić, żeby nie było tych fatalnych przerw w transmisji. Dodam, że moje łącze ma prędkość 128 kb/s.(jeśli to ważne :? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Wg mnie to łacze jest za słabym gardłem do tej stacji, a nie winamp ( on nie ma nic co tego). mam taki sam transfer i czasem ( zależy od stacji) nastepuje buforowanie. Mysle, że temu sie nie da zaradzić. jak ktos wie jak , to niech napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 to nie wina buforu bo bufor to pamięć ram a to wina połączenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kodyl Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 to nie wina buforu bo bufor to pamięć ram a to wina połączenia 1362892[/snapback] to zeby nie bylo problemu to musze zwiekszyc ram czy predkosc łącza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 prędkość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 transfer za mały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kissiel Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 ilości ramu nie musisz zwiększać, bo w jakości 160kb w 64mb pamięci zmieścisz około godziny dźwięku/muzyki ;) jeśli masz łącze 128kb to żeby słuchać płynnie stacji która nadaje w jakości 128kbit (lub wyższej) musiałbyś poszerzyć przepustowość łącza. kombinowanie z buforem na nic się nie nada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Ja mam 512 i ładnie chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 no ty masz 512 a on 128 a to jest jakbyś nie zauważył 4x więcej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Ale ja daje tylko przykład że na 512 nie zwiększałem bufora i chodzi dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...