Skocz do zawartości
Gość

Czy to aby nie zadóżo...:)

Rekomendowane odpowiedzi

Moja temperatura procka c300a o/c 472 podczas stresu wynosi 55C czy to dóżo???, a podczas normalnej pracy (internet i mp3) 30-35C 8O. Mój cooler to jakiś jamicom pod slot-1 (oczywiście :D) mam dwa wiatraki a kręcą się one po 4000 obr/min, używam pasty H.

P.S. Jakie polecacie coolery pod slot-1 do 100zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja temperatura procka c300a o/c 472 podczas stresu wynosi 55C czy to dóżo???, a podczas normalnej pracy (internet i mp3) 30-35C  8O. Mój cooler to jakiś jamicom pod slot-1 (oczywiście :D) mam dwa wiatraki a kręcą się one po 4000 obr/min, używam pasty H.

bez urazy ale nie wiem czy jest sens inwestowac w tak leciwy sprzet 100 pln na wentylator moze lepiej maly upgrade 8O :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja temperatura procka c300a o/c 472 podczas stresu wynosi 55C czy to dóżo???, a podczas normalnej pracy (internet i mp3) 30-35C  8O. Mój cooler to jakiś jamicom pod slot-1 (oczywiście :D) mam dwa wiatraki a kręcą się one po 4000 obr/min, używam pasty H.

bez urazy ale nie wiem czy jest sens inwestowac w tak leciwy sprzet 100 pln na wentylator moze lepiej maly upgrade 8O :?:

ahhh... czuję się urażony :D myślę nad zakupem celiny 800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram... a jak chcesz cooler to Titanek d5tb powinien pasowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram... a jak chcesz cooler to Titanek d5tb powinien pasowac...

Ten titan chyba na slot1 nie pasuje :?: :lol:

Kup sobie przlotkę slot1-FCPGA i do tego Celka albo P3 (polecam to drugie) - wiatraczek boxowy ci wystarczy (chyba, że kupisz bez wiatraczka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kopsnij sie do sklepu elektronicznego powinni miec jakies radiatory do roznych scalakow bierz najiwekszy jaki Ci pasuje i wiec w nim dziury zakladaj na proca i jakis wentyl spox bedize chodzic a tem za duza kolega ma srednioo w stresie 36 z tym samym sprzetem chyba ze masz plyte na chipsdecie innym niz intela topewnie wtedy jest spoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja miałem PIII 450MHz to miał on na zwykłym boxowym coolerze max 37st. Potem rozwaliłem zaczepy i kupiłem jakieś monstrum dla CPU na Slot1. Proc miał temp. powietrza +1stopień - czyli zazwyczaj 24stopnie! Gdy go później podkręciłem do 504MHz temp. nadal była taka sama.

Obecnie z tego coolera robie se radiatorki na pamięci grafiki (niedłoogo zakładam).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja miałem PIII 450MHz to miał on na zwykłym boxowym coolerze max 37st. Potem rozwaliłem zaczepy i kupiłem jakieś monstrum dla CPU na Slot1. Proc miał temp. powietrza +1stopień - czyli zazwyczaj 24stopnie! Gdy go później podkręciłem do 504MHz temp. nadal była taka sama.

Obecnie z tego coolera robie se radiatorki na pamięci grafiki (niedłoogo zakładam).

co to za cooler :o ile kosztował gdzie go można dostać bedzie pasował pod celine 300a???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Global WIN VOS 32 co sądziće o tym coolerku (poza tym że jest drogi 140 :D)???

Nurtują mnie 2 pytania czy on bedzie pasował do mojego celerona??? (do pII pasuje a jak wiadomo cel ma inne mocowanie), i czy gdybym chciał w przyszłości kupić celII na przejściówkę do płyty slot-1 czy mugł bym użyć tego oto colera czy bym musiał kupić cooler pod s370???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tak stary sprzet inwestowac 140 zl zeby miec temp np 7C mniejsza  :?: Bez urazy ale moim zdaniem jest to bezsensu . Lepiej sobie kup nowego praca za ta kase

co kupie za 150zł hę :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak mysle, to bez sensu.

A ten cooler który miałem zwie się 'CPU Cooler' - to wshystko co o nim wiem ;P

Ale był (i jest, lecz w częściach) zajebisty. Gratisowo dorzucona obudowa na PII/PIII i alluminiowa (szkoda, że nie miedziana) półcentymetrowa płytka między jądro proca, a radiator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tak stary sprzet inwestowac 140 zl zeby miec temp np 7C mniejsza  :?: Bez urazy ale moim zdaniem jest to bezsensu . Lepiej sobie kup nowego praca za ta kase

jak dobrze poszukasz mozesz znalezc plyte pod amd na kt 133a a jak dorzucisz jeszcze z 50pln to kupisz durnia 600-650, ktorego wykrecisz na 1GHz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dobrze poszukasz mozesz znalezc plyte pod amd na kt 133a a jak dorzucisz jeszcze z 50pln to kupisz durnia 600-650, ktorego wykrecisz na 1GHz :P

No tak ale ta płyta to pewnie jakiś ECS a wtedy to dziękuję bardzo.

Durnie 600-650 idą po 50 złociszy!!!

I jeszcze jeden problem a mianowicie cooler taki w miarę przyzwoity kosztuje z 70zł. Sumując 270zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam titanka jakiegos taniego mam go u siebie (przyklejilem kropelka :D )temp w straesie nie przekracza 28*c (kaloryfery w domciu na full a bez obciazenia dochodzi do temp pokojowej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/showitem.php?item=7970458

http://allegro.pl/showitem.php?item=7970330

http://allegro.pl/showitem.php?item=7990367 ("kup teraz" za 110 zł)

Masz tu trzy szybko znalezione aukcje (nie chce mi się szukać) procesorów PII 400 i 450 mhz, żadna nie przekracza jeszcze 100 zł, a moim zdaniem za więcej jak 130 na pewno nie pójdą. Te proce nie podkręcone będą wydajniejsze niż Twój celek nawet ze świetnym chłodzeniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/showitem.php?item=7970458

http://allegro.pl/showitem.php?item=7970330

http://allegro.pl/showitem.php?item=7990367 ("kup teraz" za 110 zł)

Masz tu trzy szybko znalezione aukcje (nie chce mi się szukać) procesorów PII 400 i 450 mhz, żadna nie przekracza jeszcze 100 zł, a moim zdaniem za więcej jak 130 na pewno nie pójdą. Te proce nie podkręcone będą wydajniejsze niż Twój celek nawet ze świetnym chłodzeniem :)

Dzięki ale pII nie wchodzą w grę i celerony ppga też nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki ale pII nie wchodzą w grę i celerony ppga też nie

Dlaczego? 8O

W końcu to Slot 1 taki jak i Twój obecny celek.

Myślałem o jakim pIII albo celII, dokupić przelotkę i był by git :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem o jakim pIII albo celII, dokupić przelotkę i był by git :D

PIII za 150 zł będzie raczej trudno dostać, chociaż mnie się udało mojego za 190 z płytą (ale trafiłem okazję życia :lol: ). Ewentualnie dostaniesz za to coś koło 450 Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on cche troche sszybszego procka mowie ze za 140 to znajdziesz sobie lekca 700FCPGAjakas przjesciowka za 20 zł fsb 100 i latasz

Popieram twój tok myślenia :D właśnie o coś takiego mi chodziło tylko przejściówka jakaś pożadniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...