Skocz do zawartości
Bartolghnet

Atman 302 , Jak Uszczelnić P O M O C Y !

Rekomendowane odpowiedzi

witam, ostatnio kupilem sobie bloczek na grafike. Niestety waz w jednym miejscu sie zagial . Temp w idle sa straszne, okolo 40*C . Po wlaczeniu kompa zmienilem mhz i taktowania grafiki. Czyli teraz chodzi na 1466mhz (11x133) a grafika na 300/587 . Jedna wada jest umiejscowienie nagrzewnicy i zbiorniczka, poniewaz stoja obok siebie Dołączona grafika . Pomyslalem ze pompke mozna by bylo umiescowic pod karta graficzna. No ale trzeba ja uszczelnic. Jak? Gdzie? trzeba zrobic zeby ja uszczelnic. Za wszelka pomoc serdecznie dziekuje :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mówiąc to więcej fotek :| pompa to AT-302?? to chyba ma za 300l/h :/ trochę przy mało.... jeśli wąż się zagina to można kolanka - i tak na bloku będziesz miał znacznie większe opory :/ nawet nie zauważysz... pewnie masz coś w stylu Uriela czy X3M (trendy jest :P )

ja kiedyś przerabiałem Atmany 305 i 304 na niezatapialne - dorabiałem specjalną tulejkę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

watpie, zeby ktos ci pomógł, ja narazie swojej nie przerabiam bo kiedys zmienie a tam pójdzie na pokoja fotanienke :D

nie wiem co wynika z twojego postu, ale zamawijąc kolanka (chyba takie zwykłe) oszalałes :|

jedno duzy łuk kosztuje 80 gr i dostaniesz wszedzie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do kolanek, zaworów i zaworów z szybkozłączkami - takimi porządnymi a nie takimi jak ostatnio w MCS mają :/ to można dorwać w ogrodniczym - kolanka mogą być nawet od 1.2zł z eleganckimi choinkami więc radzę nie bać się ogrodniczych ;) tak samo hydraulicznych - tam bywają np. takie króćce jak ostatnio zacząłem stosować w swoich blokach a jakie np. MCS stosuje od dawna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A prawda..... ja mam sklerozę :( tzn. mam dobrą pamięć ale ją oszczędzam (nieświadomie :P ) kiedyś będę musiał policzyć ile bloków sprzedałem... ale tam nieśmiało myślę że ponad 30 sztuk.... muszę zacząć zapisywanie ;) będę miał szczegółowe statystyki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy At302 jest identyczna jak moja At305, ale ja u siebie musialem poxilina zakleic te dziurki po bokach, wkleic krociec na gorze i z przodu, oraz bardzo dokladnie uszczelnic dookola przedniego krocca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi