Bartolghnet Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 witam, ostatnio kupilem sobie bloczek na grafike. Niestety waz w jednym miejscu sie zagial . Temp w idle sa straszne, okolo 40*C . Po wlaczeniu kompa zmienilem mhz i taktowania grafiki. Czyli teraz chodzi na 1466mhz (11x133) a grafika na 300/587 . Jedna wada jest umiejscowienie nagrzewnicy i zbiorniczka, poniewaz stoja obok siebie . Pomyslalem ze pompke mozna by bylo umiescowic pod karta graficzna. No ale trzeba ja uszczelnic. Jak? Gdzie? trzeba zrobic zeby ja uszczelnic. Za wszelka pomoc serdecznie dziekuje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 szczerze mówiąc to więcej fotek :| pompa to AT-302?? to chyba ma za 300l/h :/ trochę przy mało.... jeśli wąż się zagina to można kolanka - i tak na bloku będziesz miał znacznie większe opory :/ nawet nie zauważysz... pewnie masz coś w stylu Uriela czy X3M (trendy jest :P ) ja kiedyś przerabiałem Atmany 305 i 304 na niezatapialne - dorabiałem specjalną tulejkę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 ja mam at-302 nie nie 300l/h tylko 500:P mykło ci sie z 301 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 kolanka sa juz w drodze poczta, ale co z ta pompka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 watpie, zeby ktos ci pomógł, ja narazie swojej nie przerabiam bo kiedys zmienie a tam pójdzie na pokoja fotanienke :D nie wiem co wynika z twojego postu, ale zamawijąc kolanka (chyba takie zwykłe) oszalałes :| jedno duzy łuk kosztuje 80 gr i dostaniesz wszedzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 co do kolanek, zaworów i zaworów z szybkozłączkami - takimi porządnymi a nie takimi jak ostatnio w MCS mają :/ to można dorwać w ogrodniczym - kolanka mogą być nawet od 1.2zł z eleganckimi choinkami więc radzę nie bać się ogrodniczych ;) tak samo hydraulicznych - tam bywają np. takie króćce jak ostatnio zacząłem stosować w swoich blokach a jakie np. MCS stosuje od dawna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 kyniek kupowalem od Ciebie blok wodny na allegro, moj nick bartex_2003 :D:D:D witaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 A prawda..... ja mam sklerozę :( tzn. mam dobrą pamięć ale ją oszczędzam (nieświadomie :P ) kiedyś będę musiał policzyć ile bloków sprzedałem... ale tam nieśmiało myślę że ponad 30 sztuk.... muszę zacząć zapisywanie ;) będę miał szczegółowe statystyki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 no to jak uszczelnic ? chodzi o to zeby dobrze weze przy kroccach pompki zatkac ? czy cos bedzie sie z pompki lalo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 w większości przypadków pomaga silikon.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 w większości przypadków pomaga silikon.... 1364201[/snapback] no ale mam te dziurki zakleic ? te po bokach pompki ? pozdr :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Nie wiem, czy At302 jest identyczna jak moja At305, ale ja u siebie musialem poxilina zakleic te dziurki po bokach, wkleic krociec na gorze i z przodu, oraz bardzo dokladnie uszczelnic dookola przedniego krocca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 w większości przypadków pomaga silikon.... 1364201[/snapback] Silikon z glue guna da rade ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Silikon z glue guna da rade ? 1395044[/snapback] Nie bo to nie silikon tylko klej i po wystydnieciu robi sie twardy i nie ejst elastyczny i bedzie cieknac Polecam wkleic na jakis klej i miec spokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...