Power01 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 mam zamiar sobie załozyc neostarde 2048 na 4-5 osob i mam pytanie jaki router mam kupic (jakis tani ;) ) i czy 1 router wystarczy i jakie bede mial pingi jak np 2 osoby ogladaja www , siedza na gg ,2 nastepne graja w necie np w cs'a a 1 osoba sciaga pliki z neta. z Gory thx B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Routerow do neo jest od cholery, do wyboru do koloru. jak 1 sciaga pliki z neta 2 graja w CS'a to moze ping podskoczyc. To ze 2Mbit to nic wazniejsze jest 256Kbit/s uploadu, ktory potrafi bardzo skutecznie zapchac cale pasmo 2Mbitowe. Z tego co wiem zapchanie uploadu chocby w 80% spowoduje ze juz sobie nie pograsz, chyba ze lubisz grac z pingiem 600-1000 to inna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Mala poprawka. Jesli sciagasz plik z intenetu i nie wysylasz nic (poza danymi z danej gry) to ping nie powinien podskoczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Power01 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 ja podalem trylko taki przyklad , ale z tego co wiem to ja bym tylko gral w cs'a , u 1 sasiada komp chodiz 24/h :P ale to tylko gg i www u 2 tak sredniokorzystaja z neta u 3 i 4 sporadycznie wejda :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 zastanawia mnie ten limit 35 gb........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) neo z limitem na 5 komputerow i pewnie jeszcze umowa na dwa lata... widac ze masz glowe na karku! Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez artur.c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remx Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Powiem tak ściągac to równiez trzeba potrafić Poniewaz wiele osob nawed juz posiadajacych po 5 lat neta nadal nie potrafia :D tak to ujme a o co chodzi konkreetnie a o to ze maja w du... innych userow jak sa podlaczeni do sieci ktora spina ze soba kilka kumpli itp... ściagaja jak popadnie po 10-20 (nazwe to - Lini, scieżek) nie patrza na transfery 1kb/s - 2kb/s mówia sobie etam kiedys sie tam sciagnie, ale nie wiedza ze majc nawed 2MB zaś wyjscie 256kb/s (32KB/s) to zapuszaczajac taka kaze czy cos podobnego rowniez inni sciagaj od ciebie co zapycha te waskie gardlo a 32KB/s to malusko. Moja rada dla osob ktore chca szybciej sciagac :P mozesz nałuczyc tego swego sasiada co ciagnie filmy :> 1. Jezeli uzywa kazowatych trojanow (tak tak kaza to trojan :P) musi przestrzegac tego najlepiej aby sciagal rownoczesnie max 2 pliki ale najlepiej bylo by 1 mowie o filmach bo mp3 to szybko sie sciagaja i malo odczuwalne jest to. nastepnie ustawic sobie transfery download i upload wiec najlepszym rozwiazaniem bylo by ustawiene uploada na 3-4KB/s max przez to download tez sie zmniejsza ale powiecmy sobie czy kaza umozliwi ci czeste sciaganie plikow z wielkimi osiagami ?? szczeze wafdpie a jak juz to proste - przestawiamy se na czas sciagania wiekszy upload i download a po sciagnieciu czegos tam spowrotem zmieniamy !! :D 2. Moja rada to jezeli chcesz jakis film czy prgram gre itp.. to do tego nadaj sie najbaadziej DC++ jest kilka stronek w necie z polska instrukacjia jak skonfiguowa owy program. Ale tu tez trzeba potrafic sciagac moja sugestia to posiedziectroszke poszukac dobrego transferu a nie znajdziesz pierwsza lepsza osobe i sciagasz z szybkoscia nwed i 30KB/s a w kolejce czeka ktos co moze posiadac nawed przesyłowśc i 100KB/s. ja osobiscie posiadam NEO+768kb/s czyli 96KB/s a nie raz potrafilem sciagac cos z netu z predkoscia nawed i 85KB/s i to dzieki DC++ i malym czekaniu bo naprzyklad chcialem film znalazlem 20 osob ktore posiadaja owy film ale widze ze ci co sa dostepni akorat maja wolne transfery 10-20KB/s wiec usowam ich z listy to co ze czekam 10h na kogos innego 700MB z predkoscia 20KB/s to 20h sicagania czekam 10h i mam goscia co ma transfer 60KB/s wiec sciagne film szybciej niz ty zaczoles sciagac 10h wczesniej a przy tym nie zapcham lacza przez te 20h tylko przez 4-5h !! Inna sprawa wiele osob od nas sciciaga :P wiec mozemy byc w tym momecie nie kulturalni ale na rzecz swego transferu u innych userow sieci poprostu wywalamy goscia co sciaga od nas a plik ktory pobiera wywalamy z listy udostepnionych lub zmieniamy nazwe mu tak aby nie sciagal juz wiecej. Testowalem to z ludzmi zmej sieci co jak ostatnie Lamy sciagaja i laguja wszytkich testowalem to bez ich wiedzy raz zacszedlem do goscia i widze z e cos tam sciaga jakis film wrocilem do domu byla to godzina 21 i nadranem juz mnialem owy film a gosc dopiero po 2 dniach go sciagną i jaki moral z tego on LAGOWAŁ innych prze te 2.5 dnia co w moim przypadku zjaelo to okolo 10h max i to po nocy co ludzie spali. yh i znow sie rpzpisalem ale to dla tego ze tak to ujme takich ludzi bym roztrzelal na miejscu gdybym mugł, poniewaz wiele razy powtazalem uczylem jak sciagac a oni nadal swoje LAGUJA I LAGUJA az dopuscilem sie drastycnych srodkow :D wprowadzilem prawo a zlamanie jego powodowalo odlanczaniem neta lamusom na dzien co poskutkowalo w obecnej chwili owszem nadal lamia ale juz nie to co bylo kiedys :D Ostatnio przeprowadzalem test rowniez na zapycanie lacza z kolega sciagalem sposobem moim i gralismy w CSa i pingi byly max 100-150 ;d nastepnie wylaczylismy swoje programy do sciagania i gy sie pojawl jeden Lamus z naszej sieci i zaczol sciagac znow odpalilismy CSa i :D zonk pingi 200-300 a nieraz i wysze ale zeby sprawdzic czy to nie przypadek na krutki czas odlaczyme owego lamusa i co widze pingi do 10-20 spadly po podlaczeniu i odczekaniu chwili az znoa zacznie sciagac pingi znow podskoczyly. Teraz widzicie ze rowniez trzeba potrafic sciagac a co do adminow sieci ktorzy nie posiadaja serva a ruter bez ogranicznikow to wprowadzenia prawa ! ze naprzyklad sciagacie od 24 do 9-10 rano a w dzien sciagaac moza tylko wtedy gdy niema naprzyklad 70% userow online. Owocuje to poprawa wydajnosci netu tak sadze :P hehe Net posiadam juz okolo 5-7 lat wiele było przebojow :D z nim ale zebrane doswiadczenie zaowocowalo wieksza siecia oraz tym ze userzy chwala sobie moje uslugi choc nie jest to siec profesionalna to mam wiecej pochwał niz admini z sieci kablowek ktore opanowuja miasta z teo co wiem ludzie maja slabe transfery i jeszcze duzo placa, mowa o juz istniejacych sieciach wiele czasu gdzie userow przybywa a siec zaweza gardlo wyjsciowe. Pozdrawiam mam nadzieje ze cos z tego zrozumiecie :P Remx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Power01 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 a na 3 osoby w tym router+switch+modem i wylaczenie p2p w dzien i ograniczenie na uzytkownika do 10gb na miech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) a na 3 osoby w tym router+switch+modem i wylaczenie p2p w dzien i ograniczenie na uzytkownika do 10gb na miech 1370341[/snapback] ROTFL to Ty sie zastanow czy ta Neo 2048 to dobra opcja, nielepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> troszke drozszego ale nielimitowanego DSL 1000? Wprawdzie 1Mbit to nie 2Mbit, ale 35GB na 2Mbit jak znajdzie sie zapaleniec (a znajdzie sie) to mozna zrobic. Zakladajac non-stop pelna przepustowoc neo 2048 (250KB/s) limit mozna wykorzystac w 1.5dnia :mur: :lol: Smieszne... BTW : Czy ty rozmawiales z chlopakami o tym, ze blokujesz p2p w dzien i ze maja po 10GB na miesiac?? Jak ja bym sie o czyms takim dowiedzial od razu bym podziekowal i popukal adminowi w glowe. Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Power01 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 <_< sam nie wiem czo mam robic juz.... chyba sie pomecze z tym netem co mam i jak bedzie u mnie netia dostepna to sobie zaloze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...