mihalo Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Witajcie, mam dysk Maxtor 160GB jest prawie nowy, niedawno zainstalowałem na nim system. Po 12h pracy widzę, że przy próbie przeskanowania którejś z partycji, dysk kompletnie zawiesza komputer, na amen. Nie terkocze nie słychać brzęków, nagle stop i koniec. Czy to może wynikać z: - przegrzania dyku długotrwałą pracą (od 10-15h na dobę) - uszkodzenia elektroniki - uszkodzenia talerzy - uszkodzenia innego podzespołu ?? Partycja systemowa dała się sprawdzić, natomiast inna, na któej jest sporo plików, nie chciała sie przeskanować więc nie wiem czy są jakieś bady (zawiesza się przy drugiej fazie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Może to być temperatura zwłaszcza jak masz dyski jeden nad drugim. Spróbuj je odsunąć od siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 zgadłes mam tak właśnie ułożone dyski, spróbuję jutro, na zimno czy wszystko zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...