michomis Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 witam zakupilem dwie pamieci do plyty Asusa P4P800s-X. obie to Apacer. 1. 256MB DDR PC3200 cas 2.5 (wg opisu na rachunku i cenniku) 2. 512MB DDR PC3200 cas 2.5 (wg opisu na rachunku i cenniku) program Aida32 wykrywa pamiec 256 poprawnie, tzn. podaje nazwe producenta i najwyzsze opoznienie CAS 2.5 oraz nastepne najwyzsze opoznienie CAS 2.0 z kolei pamiec 512 wykryta jest jako OEM (producent nieznany) i najwyzsze opoznienie CAS 3.0 oraz nastepne najwyzsze opoznienie CAS 2.5 czy nabito mnie w butelke ? czy moze moja plyta (ma dwa miejsca na pamiec) nie potrafi z niej dobrze odczytac, czy moze sam program niepoprawnie odczytuje ? wszelkie porady beda mile widziane. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) witam zakupilem dwie pamieci do plyty Asusa P4P800s-X. obie to Apacer. 1. 256MB DDR PC3200 cas 2.5 (wg opisu na rachunku i cenniku) 2. 512MB DDR PC3200 cas 2.5 (wg opisu na rachunku i cenniku) program Aida32 wykrywa pamiec 256 poprawnie, tzn. podaje nazwe producenta i najwyzsze opoznienie CAS 2.5 oraz nastepne najwyzsze opoznienie CAS 2.0 z kolei pamiec 512 wykryta jest jako OEM (producent nieznany) i najwyzsze opoznienie CAS 3.0 oraz nastepne najwyzsze opoznienie CAS 2.5 czy nabito mnie w butelke ? czy moze moja plyta (ma dwa miejsca na pamiec) nie potrafi z niej dobrze odczytac, czy moze sam program niepoprawnie odczytuje ? wszelkie porady beda mile widziane. pozdrawiam 1368372[/snapback] poprostu przestaw w biosie na cl 2.5 i powinno smigać sprawdz czy nie ma błędów. tk to jest zaoszczedzic 15 zł i myslec pozniej co sie kupiło ;] w sumie hynixy tez maja cl3 a ja sobie na cl2 smigam przy fsb 200. Swoja drogą sprawdz jeszcze EVERESTEm (nowsza wersja AIDA32) jezeli bedzie to pokazywało to znaczy ze nabito cie w butelke na 99% ;] Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez wadim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michomis Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 juz sie sprawa wyjasnila. wrocilem do sklepu z reklamacja. oczywiscie zostalem poinformowany ze z tymi pamieciami to roznie bywa i ze Apacer wcale nie musi sprzedawac Apacera bla, bla, bla. ta pamiec jest akurat od producenta AM1 (napisy na kosciach pamieci itp). wiec mowie ze nawet wartosci CL sa przeklamane bo dla 200 MHz jest 3 a powinno byc 2.5. Wzieli do serwisu sprawdzili i... zaproponowali wymiane :D porzadny sklep :) jutro odbieram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawels Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 ja nabyłem apacera wczoraj 2x512 - miał być CL2.5 - jest CL2.5 na kościach AM1 - w górnym prawym (chyba) rogu kości jest napis 2ZZ - podobno te są CL2.5, CL3 mają 3ZZ. Na razie jest ok - chodzą w dualu na abicie nf7-s v2.0 na 2.5-3-3-8. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...