Skocz do zawartości
carlossss

Prosz O Pomoc !problem T7900 Bardzo Ciche Tylne Gł

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ze problem sie przwijal juz pare razy ale nie znalazlem normalnego rozwiazania z moja konfiguracja.

Mam zintegrowana karte muzyczna na plycie ASUS P4P800-E

w winampie juz zrobilem tak ze dzwiek rozchodzi sie po wiekszosci glosnikow (jedynie nie gra na 2 srodkowych jesli ktos by wiedzial jak to przeniesc na te 2 niegrajace bede wdzieczny)

Ale do sedna

w filmie DVD juz ustawilem ze dzwiek chodzi no i oczywiscie odwieczny problem bo tylne glosniki chodza bardzo cicho tak ze przod je zaglusza (natomiast srodkowe glosniki nie chodza w ogole)

Czy ktos moglby mi pomoc bo mnie juz cholera strrzela

Generalnie nie naleze do indolentow wiec jesli ktos mi da wskazowki to szybko sobie poradze:)

Pozdrawiam i czekam na odzew

M.

p.s. programu do odtwarzania dvd uzywam - INTERVIDEO WInDVD 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z reguły powinno byc sterowanie oddzielne dla głośników w mixerze,a w programie do dvd regulacja głośności dla każdego kanału z osobna,w winapie,najlepiej znaleźć plugin pod ten schemat dźwiękowy

1369775[/snapback]

w Winampie tego problemu juz nie mam poradzilem sobie (dzieki temu forum)

niestety sterowania glosnikow nie ma posiadam ten program ktory steruja karta na asusie (realtek AC'97 Audio) jedynie w tym programie mozna wybrac na ile glosnikow sterowanie ma sie odbywac wybrane jest poprawnie czyli na 8

(dawalem rowniez w roznych kombinacjach niestety dalej to samo)

w ustawiueniach windowsowych (XP) jest ustawione system 7.1 przy innych nizszych systemach (5.1) tak samo sie zachowuje dzwiek po prostu w tylnich jest tak cichy ze trzeba do nich podejsc i przystawic ucho zeby uslyszec...

Wiem ze najlepiej jest kupic karte muzyczna typu SB ale wydaje mi sie ze ta co jest na plycie nie jest jakims najgorszym syfem slyszalem ze obsluguje nawet ten system 7.1 wiec po prostu na pewno jest jakies inne rozwiazanie tej calej lamiglowki... niestety mam sporo filmow dvd kupilem te glosniki z mysla o odtwarzaniu ich a nie moge ich nawet w podstawowych 5 sztuk uzyc...

pomozcie... ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi