Skocz do zawartości
kijas

Problem Z Precsott'em

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem am procesor prescot jeden z pierwszych do tego standardowy radiator i problem polega na tym ze bardzo sie grzeje w porownaniu z nowszym prescotem o wiekszej czestotliwosci. Czy te starsze jakos z tego slynely ze sie grzały bardziej ? prosze o pomoc bardzo to dla mnie pilne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proscotty z zalozenie sie trasznie grzeja, na to jakie masz temp ma wplyw: plyta glowna (jaka masz?? niektore zawyzaja temp, inne zanizaja), przeplyw powietrza przez obudowe (ile masz wiatrakow na obudowie?? moze warto przemyslec sposob w jaki gmuchaja/wysysaja powietrze), watro tez zmieniec paste termoprewodzaca pod coolerem

pozatym polecam szukanie, to nie boli i nie zasmieca forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie na przyklad kazdy program do diagnozowania temp pokazuje inne wartosci dlatego dalem sobie siana z mierzeniem...... LOL :)

a tak poza tym to boxowe chlodzenie do p4 jest do bani szczegolnie jak komus zamiast pasty dali silikonowy shit :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'tam gdzie na to bylo miejsce' czyli gdzie? na goze, dole, boku, prodie czy tyle? powitrze zasysa czy wydmuciach!e?

btw. to os cd-romu to zaslepka (sledzie sa na tyle obudowy - takie srebrne...)

'komp jest u klienta' - nie mow mi ze ty skladasz/naprawiasz komputery, prosze!*

*wiem jestem chamski, domyslam sie... byles 36h 'na nogach' i masz prawo bredzic... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi