Skocz do zawartości
kalin125

Moze Ktos Wie..

Rekomendowane odpowiedzi

:-P Witam wszystkich uzytkowników:-P

Chciał bym skarge złozyc na Tpsa w sprawie neostray tp 512kb/s(655.2kb/s) w sprawie limitu.

Dlatego ze zauważyłem ze Tpsa oszukuje na limicie i dolicza sobie troche wiecej ni jest prawidłowo skad te podejrzenia zaczeło mnie wkurzac ze na poczatku miesiaca juz duzo nabijało mi aż wkoncu wkurzyłem sie i zainstalowałem własny miernik limitu i tam wszystko wykazało ze kantuja na limicie o prawie 500mb w tym miesiacu naprzykaład . Moze ktos wie gdzie mozna taka skarge złozyc i czy cos to da ?

Prosze o odpowiedzi i przepraszam za błedy jesli sa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Mozesz sie zglosic do UOKiK

2. Ze oszukuja to juz dawno wiadomo tylko powiedz mi jak im to zamierzasz udowodnic

3. Czy cos to da ... nie , moze jak jechowi wpisza cie do notesiku i beda nekac do konca twojego zycia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kalin125 napisał(a):

:-P Witam wszystkich uzytkowników:-P

Chciał bym skarge złozyc na Tpsa w sprawie neostray tp 512kb/s(655.2kb/s) w sprawie limitu.

Dlatego ze zauważyłem ze Tpsa oszukuje na limicie i dolicza sobie troche wiecej ni jest prawidłowo skad te podejrzenia zaczeło mnie wkurzac ze na poczatku miesiaca juz duzo nabijało mi aż wkoncu wkurzyłem sie i zainstalowałem własny miernik limitu i tam wszystko wykazało ze kantuja na limicie o prawie 500mb w tym miesiacu naprzykaład . Moze ktos wie gdzie mozna taka skarge złozyc i czy cos to da ?

Prosze o odpowiedzi i przepraszam za błedy jesli sa.

1370697[/snapback]

można teżw Urzędzie Regulacji Telekomunikacji i Poczty - sam skłądałem skargę na Tepse /mailem tylko/ i jakie było moje wielkie zdziwienie gdy dostałem od URTiP pismo w sprawie zbadania sprawy i zaleceń wydanych Tepsie !

a w sprawie limitu... no cóż,internetma to do siebie że wysyłąi ściągatrochę danych bez naszej "kontrolowanej" wiedzy - wszelkiego rodzaju pingi,Pop-upy,kolorowe banery- też ważą trochę w skali miesiąca.

pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domik napisał(a):

pozatym pakiety kontrolne nawet jak nic nie wysyłasz to lecą pakiety z centrali do ciebie a licznik liczy. Nie wygrasz ;) ale próbuj .... może :>?

1377905[/snapback]

właśnie Dominik z ust mi to wyjełes - o to dokładnie mi chodziło.

A skarge zawsz można złożyc,papier przyjmuje wszystko - i niech się TEPSA pomęczy trochę,popracjue wreście i odpowie.

pozdrawiam...

Edytowane przez viking34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi