Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni kupilem live (sb0100) i szukalem optymalnych sterownikow. Padlo na kx'y. Po niedawnej instalacji zainstalowalem pakiet ffdshow (jeszcze nie mialem zainstalowanych kx) i chcialem odtworzyc film z ac3. Niestety dzwiek mocno buczal i nic nie bylo slychac. Wiem że ffdshow ma problemy z odtwarzaniem dwieku wiec wylaczylem obsluge ac3 i zainstalowalem ac3-filter, no i zaczelo sie. Dzwiek byl przekierowywany do ac3-filter ale nic nie slyszalem w glosnikach. Zainstalowalem kx i nic nie pomoglo. Po odinstalowaniu ac3-filtera dzwiek z ffdshow zniknol calkowicie (nawet dzwiek z innych obslugiwanych formatow). Reintalacja ffdshow nie pomogla (dzwiek z filmow wogole nie jest obslugiwany, jakby go nie bylo). Zainstalowanie live ->audigy2 tez nie rozwiazalo problemu, powrocenie do sterow z WinXP tez nie pomoglo. Niewazne jak bym sie bawil dzwieku w filmach nie ma! Ktoś ma jakis pomysl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem w czym problem przy kx,w załóżmy ffdshow należy puscic dźwiek przez spdif,w kx nic nie trzeba robić.w zależnosci od filmu moze dźwięk przeskakiwać,można wówczas zwiększyc priorytet odtwarzacza na wysoki

W zwykłych creativa trzeba włączyc funkcje ac3 by było słychac przekierowany na nia ac3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem w czym problem przy kx,w załóżmy ffdshow należy puscic dźwiek przez spdif,w kx nic nie trzeba robić.w zależnosci od filmu moze dźwięk przeskakiwać,można wówczas zwiększyc priorytet odtwarzacza na wysoki

W zwykłych creativa trzeba włączyc funkcje ac3 by było słychac przekierowany na nia ac3

1371478[/snapback]

Dzieki pomoglo. tyko czasami jak przekieruje na ac3 i przewine film o duzy kawalek to piknie pare razy i przestaje grac. Jak na razie na standartowym ffdshow nie ma takiech problemow. Wogole nie wiem dlaczego wczesniej bylt takie problemy, chyba jakis niekorzystny uklad sterownikow. :mur: (Bo skonczylo sie szybka reinstalka windy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi