Skocz do zawartości
friter

Problem Stracony Plik - Zapłace Za Szybka Pomoc !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

sprawa wyglada nastepujaco :

otworzylem archiwum RARa i bezposrednio z rara uruchomilem plik worda, na ktorym potem pracowalem przez caaly dzien. W trakcie pracy i po jej zakonczeniu zapisywalem plik klikajac na zapisz z panelu. Jednak co dzisiaj zobaczylem moja bezcenna praca nie zostala zapisana..... Sprawdzalem tez pliki autozapisywania worda i autoodzyskiwania, neistety jednak pliku takkiego nei ma. Zostal utworzony, ale tez automatycznie skasowany. I teraz pytanie: czy mozna go jakos odzyskac ? wiadomo, ze poki dysku sie nie sformatuje to dane mozna odzyskaz. Prosze o szybka pomoc, jesli sie uda zaplace, poniewaz bardzo mi na tej pracy zalezy !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plik powinien znajdować się albo w temp:

albo w tymczasowych plikach internetowych najprościej otworzyć Total Commanderem i pokazać wszystkie pliki z katalogu i sortując po dacie odnaleźć szukany plik

jeśli go rzeczywiście nie ma

to nalezy odpalić system z innej partycji i uruchomić jakiś program do odkasowywania plików

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pliku nie ma ma komputerze, przeszukalem wszystkie pliki utorzone od wczoraj. w tempie ani temp internet nic nie ma...

A co do odzyskiwania to teraz jest pytanie co taki program miałby odzyskać ? Używałem kiedys takich programow, ale on jest dobry w przypadku jak usuniemy jakis plik przayapdkowo, a tutaj ten plik nie zostal nawet nigdzie zapisany, jedynie pliki tymczasowe mogly zostac porobione, np autozapisywanie worda, taki plik tez da sie odzyskac ?

Edytowane przez friter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj moze programem PC Inspector File Recovery u mnie wszystko odzyskiwal, ale skoro ten plik sie nie zapisal to nie wiem czy to pomoze. Być moze zapisal sie gdzies w katalogu Worda ? (czy tam tego programu ktorego uzywasz ?). Albo przeszukaj caly TEMP (tym programem) po dacie zapisania pliku.

Zycze powodzenia....

Edytowane przez qb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi