Pimms Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Witam Szanownych KOlegów! Nie jestem dobry w te "klocki" więc zwracam sie do Was z prośbą o poradę! Mam dwa komputery. jeden stacjonarny , jeden laptop na stacjonarnym jest Neostrada przez USB, moje pytanie brzmi jak połączyć te dwa komputerki by na laptopie tez śmigał internet - chodzi mi o możliwość połączenia tylko dwóch komputerów przy pomocy tylko dwóch kart sieciowych! Jak sie do tego zabrać? Pozdrawiam Pimms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Najlatwiej to kupic router ot chocby za 200PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popocatepetl Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 myślę, że najprościej jest zastosować skrosowaną skrętkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 co da skrosowana skretka przy 2 sieciówkach ??co miał by niby nia połączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popocatepetl Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) co da skrosowana skretka przy 2 sieciówkach ??co miał by niby nia połączyć? 1395442[/snapback] skrosowana skretka pozwala polaczyc dwie sieciowki z pominieciem huba/switcha. tak więc jeśli mamy laptopa z sieciówką i komputer stacjonarny z drugą sieciówką to nie ma najmniejszego problemu by je połączyć. nie wiem jak będzie z udostępnieniem _neostrady_, ale myślę, że to nie będzie trudne. powinno pomóc zwykłe udostępnianie połączenia w winxp. EDIT: OMG!! Przepraszam za zamieszanie. Trafiłem tu z gugli i nawet nie zauważyłem, że to forum Wi-Fi. :oops: Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez popocatepetl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) chodzilo mi o to ze nic by nie dalo połaczenie tych sieciówek kompów skretką bo jak byłby podłączony do neo bez wolnej sieciówki ale sobie dopiero póxniej przypomnialem ze neo jest pod usb tez :/ sorry za zamieszanie :D bo kolega chcial sie ograniczyc tylko do dwóch sieciówek Edytowane 18 Kwietnia 2005 przez Jaro830628 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...