Skocz do zawartości
Kllaymenn

Czy to za niskie napiecie?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie pamietam jaka jest tolerancja na +5V ale chyba 10 % , kolejna sprawa na napieciu 5V dziala Elektronika wiec na wszelki wypadek nalezaloby sie rozejrzec za lepsza zasilka . Wazne jest tez zeby napiecia byly stabilne i nie skakaly za bardzo !!.

BTW nie podales jaka masz zasilke ?? Pewnie cos spod znaku C .

Aha pytales jeszcze o BIV , i powiem tobie szczerze ze te dyski nie lubia kiepskich zasilek , grzeja sie bardziej u kumpla na Codeshicie lapala Bady , na szczescie po Formatowaniu zniknely kumpel kupil porzadna zasilke i jak narazie bez problemu dziala .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz to oczywiscie Codegen 300W pod P4

To sprzedaj go na allegro i kup cos lepszego , bylo duzo o tym na Forum wiec poszukaj i poczytaj . Masz ostro podkreconego proca dlatego zasilka przestaje wyrabiac , wiec na wszelki wypadek zmien !! .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ci powiem tak ze jak bedzie zaniskie napiecie (jakie kolwie) to poprostu komp nie wstanie , a napiecie +5 moze byc o te 0,3V niszcze nic sie niestanie, więc nie wiem czy jest ses wywalac kase jak sprzed chodzi

Facet zanim cos napiszesz, poczytaj ile na Forum o tym bylo , szczegolnie o tym jak wazny jest zasilacz szczegolnie przy O/C .

Ja napisalem na wczelki wypadek niech zmieni z prostej przyczyny , chyba nikt nie lubi jak zasilacz pada i za soba pociagnie jeszcze twardziela, albo proca .

Kllaymenn ustaw proca na defoult i zobacz jak wtedy bedzie stalo napiecie na +5V ,gwarantuje ze bedzie lepsze .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...