Kllaymenn Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Czy na pasmie 5V napiecie 4.757 nie jest za niskie chocby do zasilania Barracudy IV? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Nie pamietam jaka jest tolerancja na +5V ale chyba 10 % , kolejna sprawa na napieciu 5V dziala Elektronika wiec na wszelki wypadek nalezaloby sie rozejrzec za lepsza zasilka . Wazne jest tez zeby napiecia byly stabilne i nie skakaly za bardzo !!. BTW nie podales jaka masz zasilke ?? Pewnie cos spod znaku C . Aha pytales jeszcze o BIV , i powiem tobie szczerze ze te dyski nie lubia kiepskich zasilek , grzeja sie bardziej u kumpla na Codeshicie lapala Bady , na szczescie po Formatowaniu zniknely kumpel kupil porzadna zasilke i jak narazie bez problemu dziala . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kllaymenn Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Zasilacz to oczywiscie Codegen 300W pod P4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Zasilacz to oczywiscie Codegen 300W pod P4 To sprzedaj go na allegro i kup cos lepszego , bylo duzo o tym na Forum wiec poszukaj i poczytaj . Masz ostro podkreconego proca dlatego zasilka przestaje wyrabiac , wiec na wszelki wypadek zmien !! . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 a ja ci powiem tak ze jak bedzie zaniskie napiecie (jakie kolwie) to poprostu komp nie wstanie , a napiecie +5 moze byc o te 0,3V niszcze nic sie niestanie, więc nie wiem czy jest ses wywalac kase jak sprzed chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 a ja ci powiem tak ze jak bedzie zaniskie napiecie (jakie kolwie) to poprostu komp nie wstanie , a napiecie +5 moze byc o te 0,3V niszcze nic sie niestanie, więc nie wiem czy jest ses wywalac kase jak sprzed chodzi Facet zanim cos napiszesz, poczytaj ile na Forum o tym bylo , szczegolnie o tym jak wazny jest zasilacz szczegolnie przy O/C . Ja napisalem na wczelki wypadek niech zmieni z prostej przyczyny , chyba nikt nie lubi jak zasilacz pada i za soba pociagnie jeszcze twardziela, albo proca . Kllaymenn ustaw proca na defoult i zobacz jak wtedy bedzie stalo napiecie na +5V ,gwarantuje ze bedzie lepsze . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Ja mam niestety Codegena 300W i Baracude IV, która nagrzewa sie do 33stopni. Xan dobrze gada, do O/C jest potrzebne dobre zasilanie, a jeżeli się nic nie podkręca to taki Codegen starcza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Zasilacz to oczywiscie Codegen 300W pod P4. A w konfigu: Cel Tualatin 1.1@1.466Ludzie, prosze.. Kiedy reszcie nauczycie sie odrozniac P4 od balerona?.. Tu nie hipermarket.. B-IV nie znosi skokow +5V (cos o tym wiem..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Ja mam niestety Codegena 300W i Baracude IV, która nagrzewa sie do 33stopni. Jak ja lubie takie cytaty , a ja mam 36 i co z tego !!!, akurat wieksza temperatura dysku zalezy od +12 V z prostej przyczyny , na 12V smigaja silniczki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kllaymenn Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Zasilacz to oczywiscie Codegen 300W pod P4. A w konfigu: Cel Tualatin 1.1@1.466Ludzie, prosze.. Kiedy reszcie nauczycie sie odrozniac P4 od balerona?.. Tu nie hipermarket.. Chodzilo o wersje zasilacza! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...