Skocz do zawartości
Khunu

Gigabyte GA-7VAX

Rekomendowane odpowiedzi

No i kupiłem tą płytę!

Moim zdaniem bomba, wyposażenie i wogóle, ehh, nie to co ECS...

Mam tylko 1 pytanie: Jaka powinna być na niej temperatura systemu? Bo u mnie jest to średnio 41C. Czy ten chipset aż tak się grzeje? BO miałem już dwie zwiechy i jeden restart i szukam przyczyny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodaj ją sobie do podpisu! :)

Przyczyną zwisów może być (viem, że byś wolał tego nie słyszeć ;)) uszkodzone mobo, temperatura, złe podłączenia lub w przypadku restartów słaby zasilacz.

U mnie na KT333 (sam radiator) jest około 40st.

Ps: Zainstaluj VIA 4in1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie na ga-7vaxp jest podobnie ( temp okolo 38-42 st full load) wiec raczej temp mb nie jest przyczyna zwiech ( moj kolega na solteku kt 266a ma 53 st 8O i wszystko gra nie wiem tylko jak dlugo :lol: ) dla pewnosci mozesz sprobowac dolozyc wentyl wywiewny ilub jakas dziura w budzie pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na biosie f5 (default vcore 1,82)poszedl mi na fsb 166 krecilem programikiem easytune 4 (dolaczony do plytki) pod windowsem ale zwis bo pod windowsem nie zmienia dzielnika pci i agp (1/4) wiec mialem duze wartosci na tej szynie ale stabilnie poszedl na fsb 160 jak odblokuje athloniika to potestuje powyzej fsb 166 za to moj roboczy :-) duren 600 (odblokowany) poszedl bez problemow ma 5,5x166 mhz (pci/agp - 1/5) dalej nie testowalem ale plyta wydaje sie oferowac duzo wiecej jak bede mial troche czasu to potestuje i wtedy dam znac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic panowie, płytka była OK! Po prostu ramy na auto ustawiły się na cl2 i chyba przez to były klocki dziwne. Co do płytki to rev 1.1 mam i napięcie jest 1.82 chyba i to jest za dużo dla mnie, bo NIE ZAMIERZAM NA NIEJ NIC KRĘCIĆ i temperatura ma być mniejsza bo ch**owy wiatrak wziąłem. A cały komp nie dla mnie więc nie dam go sobie do podpisu niestety ;( A szkoda bo procek AGOIA i odkąd ustawiłem DDR'y na cl 2,5 to kręci się dobrze. Tylko napięcie mnie wqrza bo mam przez to 50C na procku a to za dużo. Ale nowy bios już zasysam, tam jest pono lepiej...

A wogóle płytka zajebista, kupujcie ją, bardzo fajna, miła, extra! I dobra do kręcenia (nawet bez zmiany napięcia, hehe :D :D :D ).

Życzę wszystkim gute Nacht!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...