Skocz do zawartości
Majkel85

Wentylator Z Przodu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! mam pytanie chce podlaczyc dodatkowy wentylator z przodu obudowy ale nie mam juz wolnych wejsc na wentyle i zadnych wolnych tych wtyczek od cdikow i twardzieli mam tylko jedna taka wolna waska wtyczke z 4 kabelkami nie zabardzo wiem do czego ona jest da sie po to podlaczyc wentyl? i jeszcze jedno pytanie czy wentylator mozna przykleic bo zeby przykrecic to moze przod oboduwy zdejmowac a nie chce mi sie za bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta wtyczka to pewnie zasilanie do stacji dyskietek.

Uzyj jej . Przewody standard. Zolty 12V Czarny masa Czerwony 5V.

Czarny z wentyla podlaczasz do czarnego we wtyczce .

Czerwony z wentyla podlaczasz do zoltego lub czerwonego we wtyczce . ( daje to mozliwosc dobrania szybkosci obracania sie lopatek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli rozumiem ze jak podlacze czerwony z wentyla do zoltego z wtyczki to bedzie na 12v? a czarny w wtyczce obojetnie ktory bo sa 2? i czy mozna ten wentyl przykleic bo mam w obudowie miejsce z przodu na wentyl ale bym musial zdjac przod zeby go wkrecic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oO

jedziesz do sklepu kupujesz wtyczki, troche kabla i problemu nie ma ...

przeciez to nie musi byc molex, a byle jaka wtyczka ... w sumie to po co nawet wtyczki - to tylko pomaga jakbys tam czesto grzebal i masz luksus ze rozlaczasz i wyciagasz to co potrzebne

bo mozna zrozumiec ze mieszkasz gdzies poza miastem, ale kabel chyba masz ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... i jeszcze jedno pytanie czy wentylator mozna przykleic bo zeby przykrecic to moze przod oboduwy zdejmowac a nie chce mi sie za bardzo...

1375408[/snapback]

jak podłączyć już Ci koledzy wyżej napisali- odnośnie przyklejania wentyla- nie radze - po pewnym czasie nazbiera kurzu na łopatki i będzie szumiał lub warczał,więc jak będzie przyklejony to raczej go nie wyczyścisz - radzę jednak go przykrecić /najlepiej z gumowymi podkładkami - dostępne w sklepach z akcesoriami samochodowymi - kosztują grosze/

pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi