SpLitM0d3 Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Jest sobie komp Athlon 1,4, 512MB DDR, Epox 8K7A+, GeForce 2 GTS 64DDR, zasilacz HuntKey 300W. Problem polegal na tym, ze nie chodzil on stabilnie na 1,4 ghz i musial pracowac na 1,0 ghz. Na poczatku myslalem, ze moze wsadzili tam(komputronik) innego proca (np 1,2) i biosem podkrecili go na 1,4... Ale nie, zdjalem radiator i napisane bylo 14xxxxxx wiec proc jest dobry. Jezeli zapoosci sie go na 1,4 to nawet specjalnie sie nie grzal, bo pracowal w 43 stopniach C i pozwalal odpalic windowsaXP + pare innych programow. Wieszal sie natomiast przy CPU Benchamrkach w SiSoft Sandrze i np po 2-3 sekundach gry w quake3. Zawieszeniom towarzyszyl dzwiek (pisk?) o bardzo wysokiej czestotliwosci. Wczoraj pozyczylem od kumpla karte Savage 4 i przed chwila ja podlaczylem. Komp pracuje stabilnie na 1,4 wszystkie gry chodza, przechodzi wszystkie testy w SiSoft Sandrze. I co ja mam teraz zrobic? Nie rozumiem tej sytuacji. GeForce chodzi pieknie przy procu 1,0 ghz (10,5 x 100) a wyklada sie przy 1,4 (10,5x 133). Czestotliwosc AGP to 66Mhz w obydwu przypadkach. Co moze byc nie tak z ta karta? Skoro Savage ma tylko plastikowy radiator na procu, a ten geforce ma metalowy radiator + wentyl i radiatory na pamieciach!! Pomozcie mi bo ja nie wiem co mam robic dalej. Napiecia w kompie: Vcore: 1,83V +3,3V: 3,49V +5V: 4,90V +12V: 12,60V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Spróbój AGP x1 x2 i x4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Jak dla mnie to zasiłka nie wyrabia, ale nie jestem pewien, Ten HuntKey to dobra firma? Ja mam podobnie Athlon 1.6XP i jak zasilacz sie rozgrzeje to komp wogóle nie wstaje trzeba ustawić na 1050mhz. Masz chyba zawysokie Vcore XP ma 1.7 nie wiem jak w twoim przypadku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpLitM0d3 Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 probowalem - na kazdym ustawieniu jest tak samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 A czy twoja karta(GF) działa u kumpla? Bo jak tak to może ten GF nie lubi tego Epox'a :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpLitM0d3 Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Maxim: z tego co wyszukalem w archiwum forum, to HuntKey ma dobre notowania u uzytkownikow tego forum a co do Vcore to moge ustawic tylko wyzszy ;] zygi: no w sumie to nie probowalem na innym kompie a tak wogole to dlaczego ta karta smiga wspaniale na fsb 100 a na fsb 133 robi takie cyrki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...