eryk1982 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Moja karta dźwiękowa onboard dość marnie odtwarza midi, a ostatnio pościągałem troche muzyki z gier i chciałbym jakoś polepszyć brzmienie instrumentów. Czy jest jakiś program który polepsza jakość midi korzystając np. z gotowych soundbanków? Pozdrawiam Eryk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Jak chcesz poprawic brzmienie midi jak masz cienka karte (jak sam napisales) A podmienienie GM.dls (x:\WINDOWS\system32\drivers) nie wiem czy cos da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk1982 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Pogooglowałem troszkę i znalazłem bardzo fajny programik (free) synthfont (http://www.synthfont.com/) który wspomaga soundfonty w formacie sf2 które można ściągnąć z http://www.personalcopy.com/home.htm. Soundfont by kożystać z plików *.sfArk musi mieć je rozpakowane do formatu sf2 co można zrobić programem sfark. Spora baza danych muzyki z gier jest na Mirsoft.Info. Jaśli macie jakieś CIEKAWE linki z muzyką midi dobrej jakości to podajcie w tym wątku lub do mnie na priva. Pozdrawiam Eryk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir NonGomery Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 1. Przede wszystkim pisz jaka to karta dźwiękowa. 2. To prawda, nie da się polepszyć jej parametrów, chyba że programowo. 3. Linki do midi... P2P? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekp Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) możesz spróbować programu WinGroove ciekawy programik przy marnej karcie audio do midi. Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez marekp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Polepszenie jest możliwe, programowo, jak napisał Sir NonGomery. Był jeszcze kiedyś program Midinight Express, albo jakoś tak. Generalnie chodzi o podmianę instrumentów z syntetycznych na sample. Tak w ogóle, to sam windows ma b. dobry sytnetyzer midi, ino trudno zmusiść mplayera, żeby z niego korzystał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...