Gość Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Cze all Kupiłem celine 800 ale nie mogę jej jeszcze użyć bo nie mam przejściówki (jutro idę kupić) czy mogli byście mi polecić jakąś dobrą przejściówkę do 80zł najlepiej szprzyjającą O/C. Acha chcę jeszcze kupić jakieś coolera myślałem o Volcano 6Cu+ (co wy na to) jest w miarę tani i wydajny i zastanawiam się nad 2'ma rzeczami a mianowicie jaką wersje kupić 4500obr czy 7000obr (jeżeli bym kupił 7000 czy była by możliwość zpowolnienia go.) i czy ten cooler po wpływem ciężaru nie złąmie mi przejściuwki i procka??? Z góry thx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 nikt nie pomoże potrzebującemu :cry: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Kupiłem celine 800 ale nie mogę jej jeszcze użyć bo nie mam przejściówki (jutro idę kupić) czy mogli byście mi polecić jakąś dobrą przejściówkę do 80zł najlepiej szprzyjającą O/C.najlatwiej dobre przejsciowki dostac na rynku wtornym - gielda, ewentulanie zostaje Allegro - jak do O/C to szukaj takiej ze zworkami do ustawiania napiec :!: (MSI, Abit, itd) Acha chcę jeszcze kupić jakieś coolera myślałem o Volcano 6Cu+ (co wy na to) jest w miarę tani i wydajny i zastanawiam się nad 2'ma rzeczami a mianowicie jaką wersje kupić 4500obr czy 7000obr (jeżeli bym kupił 7000 czy była by możliwość zpowolnienia go.) i czy ten cooler po wpływem ciężaru nie złąmie mi przejściuwki i procka???kombinuj taki coolerek ktory sie zmiesci miedzy prockiem i pamieciami (zeby ram nie zaslanial wlotu powietrza bo bedzie glosno i malo wydajnie) - szukaj czegos o podstawie 60x60 - optymalna wielkosc (moze byc miedziany - bedzie wydajniejszy ale tez ciezszy) IMHO najlepiej byloby dorwac gdzies coolerek BOX'owy od najszybszych Celkow coppermine - czasem na gieldzie lub na Allegro bywaja nowe - ten coolerek jest i wydajny i cichy a na dodatek na pewno zmiesci sie na przejsciowke :!: (na tych coolerkach Celki 800 prawie wszystkie chodzily na FSB 133MHz - na pewno te ze steppingu cD0 - defaultowe napiecie 1.75V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Ja bym ci chętnie pomógł ale nie wiem ;(. Co do Radiatora, to jeśli ma miedż to wystarczy z nawiązką. Moim zdaniem nie opłaca się brać wersji na 7000RPM. Primo-za głośne toto. Wydajność coolerków w większościi załezy od materiału z jakiego został wykonany radiator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 A co sądzicie o tej przejściówce: Zwie się Asus S370-133 Slocket Overview jestem ciekaw czy można ją dostać w polsce i za ile. jej recęzje znalazłem na http://www.frostytech.com/articleview.cfm?...m?articleID=175 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Cze all Kupiłem celine 800 ale nie mogę jej jeszcze użyć bo nie mam przejściówki (jutro idę kupić) czy mogli byście mi polecić jakąś dobrą przejściówkę do 80zł najlepiej szprzyjającą O/C. Acha chcę jeszcze kupić jakieś coolera myślałem o Volcano 6Cu+ (co wy na to) jest w miarę tani i wydajny i zastanawiam się nad 2'ma rzeczami a mianowicie jaką wersje kupić 4500obr czy 7000obr (jeżeli bym kupił 7000 czy była by możliwość zpowolnienia go.) i czy ten cooler po wpływem ciężaru nie złąmie mi przejściuwki i procka??? Z góry thx. Coolerek dobry to bedzie Spire miedziany nie pamietam oznaczenia, ale ma dosc plaski miedziany radiator, chlodzi calkiem calkiem do 1200 Mhz chlodzil mi spoko, powyzej zaczely sie schody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 na plycie masz ustawianie napiecia to mozesz sobie taka za 20 zł wziac zawsze mialem takie tansze przejsciowki no problemo a na tej plycie to jush 3 kompy zlozylem i swietnie chodzi a radiator to z zAsady im wiekszy ale nei do przesady i wiekszy przeplyw powietrza ale przeplyw takze przez bude czuli won z zasilaczem tym lepeij a przjsciowki Ci nie polamie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 A co sądzicie o tej przejściówce: ...nie zauwazylem jaka masz plyte - w P3B-F napiecia dla procka o ile pamietam zmienialo sie w BIOS'ie, wiec tak jak pisze grzybu wystarczy zwykla przejsciowka np Jamicon SPC370 - za nowa dasz okolo 35zl (moze nawet mniej bo ostatnio sie tym nie interesowalem i nie znam cen) ale nie moge sie zgodzic z tym co mowi SpiderMAN - moze i miedziany radiator w Spire jest dobry ale wentylatorek to po prostu KILA - ale lekko przerobiony: przejsciowka/lejek + wentylator 60x60x15 puszczony na 9V - niestety Spire (i on jest najglosniejszy w kompie) 8O :( - wlasnie szukam czegos zastepczego :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 dzieńks wszystkim za odpowiedzi co do przejściuwki kupię pierwszą lebszą a co do coolera to będzie Vulcano 6Cu 4500obr/min. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 dzieńks wszystkim za odpowiedzi co do przejściuwki kupię pierwszą lebszą a co do coolera to będzie Vulcano 6Cu 4500obr/min.tylko najpierw wszystko wymierz - bo mam obawy czy wygospodarujesz te 65mm miedzy prockiem a pamieciami (wysokosc V6 razem z wentylatorkiem) - jezeli wentyl bedzie choc troche zasloniety to nie dosc ze spadnie wydajnosc to zwiekszy sie halas - wiec radze najpierw zrobic pomiary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...