Misyo Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam Rok temu podłączałem Neo+. Kazano mi kupić modemo switcho router... Kupiłem asmaxa ar800c2... kosztował 450pln i miał być super. Teraz zrezygnowałem z neo bo wychodzi za drogo... Biore net od lokalnego providera... I okazuje sie ze moj routero switch sie nie nada.. bo to router ADSL a nie Ethernet.... Na prawdę sie nie na da? Który (jaki konkretnie model) z tanich bedzie sie nadawał? Skąd moje dylematy: Obecny provider ma złącze max na jednym kablu 320kbitów. A ja bym chciał 2x320kbitów do jednego routera i to pozniej na 3 kompy w domu. Czy tak da rade? Mam czas do jutra wieczorem na jakąś decyzje. Liczę na pomoc... POZDRO Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Misyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Dzwina sprawa, że może puścić tylko 320 na jeden kabel, ale może się czepiam... Nie ma takiego routera (ethernet) do którego można podpiąć na raz 2 kable z netem (tak jak to ty piszesz) :wink: Wszystkie urządzenia mają 1 port WAN i kika-kilkanaście LAN... Jak naprawdę nie da się puścić np. 640 na jednym kablu to widze to tak: Bierzesz od niego 2 kable (2 x 320). Kupujesz D-linka 604. Jeden kable od providera pakujesz bezpośrednio do 1 komapa, a drugi do routera i następnie z routera do 2 i 3 kompa. Taki rozwiązanie jest jednak trochę nie praktyczne, chociażby ze względu na to że ten 1 komp nie będzie miał bezpośredniej sieci z 2 i 3 kompem (podpiętymi pod router). Sieć wewnętrzna między 1 a 2 i 3 kompem była by realizowana jeszcze poprzez switch/router/serwer twojego providera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Nie ma takiego routera (ethernet) do którego można podpiąć na raz 2 kable z netem (tak jak to ty piszesz) :wink: Wszystkie urządzenia mają 1 port WAN i kika-kilkanaście LAN... 1378058[/snapback] khy khy a np taki - XRT-402C --> http://www.planet.a.pl/trade/productview/175/108/ 2 porty wan, 4 porty lan. tylko nie wiem jak z load balancingiem - bo osobiscie tego sprzetu nie widzialem. Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez pshem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kraku Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 skoro taki jest to musi jakos to rozwiazywac. i mysle ze jest to jedyne logiczne i poprawne rozwiazanie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) 390pln za planeta... bez sensu Generalnie to chyba wbije w cale to dzielenie... wezme 3x160kbps tylko sie dogadam co do ceny... szkoda bo wiadomo ze lepiej miec 1xzłącze niż 3x1/3 tego łącza... ale cóż.,.. i tak ja na tym siedzieć nie będe ;) Jeszcze jedno pytanko bo musze sie upwenić. Mój asmax nie będzie w stanie w żaden sposób podzielić tego sygnału? Piszecie ze planet 604... ale to chyba właśnie router adslowy??? Pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez Misyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...