Skocz do zawartości
Jaro830628

Samsung Sp0812c Sata

Rekomendowane odpowiedzi

pierwszy raz mam do czynienia z dyskiem pod sata czytalem tu juz wczejniej w innych postach o ich problemasz z sata dlatego zadałem pytania sprzedawcy czy są potrzebne mi jakies dodatkowe sterowniki do tego dysku samsung 80gb sp0812c sata !!powiedzal ze zarówno pod instalke xp jak i pod dos powinien bez niczego zaskoczyc natomiast gdy chce zainstalowac xp na nim to wyskakuje po skopiowaniu plików do pamieci ze nie wykryto dysku i trzeba zakonczyc instalke

Po odpaleniu z dyskietki startowej win ME wykryło dysk ale przy sprawdzaniu spójności zwiecha !! jak mam go zainstalowac !! a jak pociągne stery do niego to jakie mają miec rozszerzenie !!pomózcie chce sie z tym szybko uporac a bez waszej pomocy nie bedzie to łatwe !! pozdrawiam

dodam ze wykwya go bios !!

Edytowane przez Jaro830628

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dostalem zadnej dyskietki do płyty głownej były na cd do niej dołączonym !! zgralem je na dyskietke i podczas instalki pocislem F6 zainstalowało stery z dyskietki z czego bylem troszke zadowolony wreszcie jakis postep ale moja radosc nie trwaala długo !!zaczołem dzielicc dysk na partycje ! zrobilem jedna a przy drugiej zwiecha !!spróbowalem znowu odpalilem instalke i wszystko na nowo !potem jakis błąd wyskoczyl ze niby jest cos nie ta podpieta a wszystko jest dobrze wpiete lub ze jest dysk uszkodzony !! spróbowalem jeszcze kilka razy !i nic tworzylem 3 partycje po czym znowu pokazywalo mi całą powieszchnie dysku jako nie podzieloną!! podpiolem swoją baracude i spróbowalem z windowsa sie z ty uporac !! uzylem partition magic8.0

szlo niezle ale gdy zaczoly sie wprowadzac zmiany jakies zwiechy a potem seria errorów !! i nic nie moglem zrobic !!!moze cos źle robie??!! nie wiem jeszcze do czego są takie bolce na twardym przypuszczam ze moze tam tez sie ustawia jakies zworki ale nie są one opisane !! obok jest wejscie na kabel na sata i zasilający i ta czesc nieopisana co wygląda jak na ustawienia zworek jak w przypadku ata tylko jak sie juz powtarzam nie opisane!! jak mi nieczego nie poradzicie co by podzialało to na tygodzniu oddam go do sklepu mialem nadzieje ze Vobis nie opycha bubli :> kupilem go wczoraj !!! widac mam pecha do twardych 2 lata temu jak kupielm swego segeta baracude to tez na dziendibry wymiana w serwisie !!pozdrawiam i mam nadzieje z uda nam sie wspólnymi silami jakos to pchnąć !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi