timmon24 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Niedawno zainstalowałem system xp na nowo,format,service packi 1,2 rózne łatki zainstalowałem ,antywirus po jakims czasie zauwazylem ze duza liczba aplikacji które chce zainstalowac poprostu sie w pewnym momecie zawiesza nieważne czy instaluje z dysku czy tez z płyty ,Nie ma zadnego komunikatu o błedach ale poprostu sie zawiesza i nic nie moge zrobić Czego to moze być powodem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr4 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 po jakims czasie zauwazylem ze duza liczba aplikacji które chce zainstalowac poprostu sie w pewnym momecie zawiesza nieważne czy instaluje z dysku czy tez z płyty duza liczba, czyli nie wszystkie... a moglbys sprecyzowac o jakie aplikacje dokladniej chodzi? przyczyn moze byc wiele. przy okazji przeskanuj sobie system jakims antywirem i odpal defraga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir NonGomery Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Niedawno zainstalowałem system xp na nowo,format,service packi 1,2 rózne łatki zainstalowałem ,antywirus po jakims czasie zauwazylem ze duza liczba aplikacji które chce zainstalowac poprostu sie w pewnym momecie zawiesza nieważne czy instaluje z dysku czy tez z płyty ,Nie ma zadnego komunikatu o błedach ale poprostu sie zawiesza i nic nie moge zrobić 1379341[/snapback] Różne mogą być przyczyny takich zawieszeń: 1. Antywirus. Obojętnie jaki to antywirus, spróbuj wyłączyć funkcję tzw. stałej ochrony plików, która może być przyczyną błędów procedur podczas przetwarzania informacji instalatora. 2. Service Pack 1,2. Spróbój przeinstalować SP, być może uda się nadpisać pliki obsługi instalatorów (np. tych *.msi). 3. Różne łatki. Jeśli chodzi o łatki Microsoftu ze strony Windows Update to nie powinny tutaj przeszkadzać, choć jeśli wszystko inne zawiedzie spróbuj odinstalować na chwilę niektóre z nich. 4. Radzę zrobić przede wszystkim: defragmentację, skanowanie gruntowne dysku i najlepiej test systemu za pomocą takich narzędzi jak SystemSuit 4 firmy OnTrack. 5. Jeśli powyższe kroki zawiodą lub nie zrobią nic, przeinstaluj system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...